Amazon zet Sony Xperia XZ1 vroegtijdig online


De Britse tak van Amazon heeft per ongeluk de Xperia XZ1 te koop aangeboden. Eén probleem; het toestel moet nog officieel door Sony worden aangekondigd. Dat gebeurt naar alle waarschijnlijkheid pas over een week voorafgaand aan de IFA in Berlijn. De pagina's zijn inmiddels offline maar gelukkig hebben we de foto's nog.

We zien een zwarte en een roze uitvoering van het nog onbekende toestel. Alhoewel, er is over de XZ1 al het nodige gezegd maar officieel is hij altijd nog niet. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een 5,2 inch toestel met Full HD-resolutie en een onvervalst Sony-uiterlijk. De camera schiet waarschijnlijk extreme slow-motion-beelden tot 1000 frames per seconde. Al met al leuk maar niet erg spectaculair. De vermoedelijke prijs doet echter iets heel anders vermoeden; 599 GBP oftewel een stevige 650 euro.

Sony Xperia XZ1 Black
De Xperia XZ1 in het zwart

Daarnaast verklapte Amazon ook al de komst van de XZ1 Compact die met een prijs van 499 GBP omgerekend zo'n 540 euro moet kosten. Mogelijk gaat het hier om een 4,6 inch-er met misschien zelfs een nog lagere HD-resolutie. Wat ons betreft rechtvaardigt dat niet de vrij hoge prijs al kan daar natuurlijk altijd een foutje in geslopen zijn. Als dat niet het geval is dan heeft Sony mogelijk een nog groter probleem dan ze nu al hebben. Erg goed doen de Sony-telefoons het namelijk niet op de markt. In thuisland Japan doen de telefoons het nog wel aardig maar elders, vooral in Noord-Amerika zijn er tal van problemen. Sony kondigt deze XZ1 en XZ1 Compact naar alle waarschijnlijkheid op 31 augustus aan. Dan staat namelijk een persevent gepland.

(Bron)Praat mee over dit artikel