Opgedoken Google Pixel 2 verschilt nauwelijks met voorganger


Er zijn afbeeldingen verschenen waarop de Google Pixel 2 te zien zou zijn. De verschillen met z'n voorganger zijn op het oog klein al wil dat niet zeggen dat ze er niet zijn.

De Google Pixel 2 lijkt te worden gemaakt door HTC, net als vorig jaar. Het toestel wordt een stukje hoekiger en het glazen paneel achterop wordt een fractie kleiner. Hierdoor schuift de vingerafdrukscanner door naar het metalen gedeelte. Er is nog steeds sprake van een enkele camera en dat zal vermoedelijk ook voor de grotere Pixel XL 2 gelden. Google doet voorlopig niet mee aan dubbele camera's waarmee je zonder kwaliteitsverlies kunt inzoomen.

Google Pixel 2 Walleye

De uiterlijke verschillen lijken dus minimaal, we moeten de innovatie daarom elders zoeken. Ver hoeven we daarvoor niet te zoeken. HTC fabriceert het toestel en voorziet het toestel van 2 bekende eigenschappen; BoomSound en knijpbare randen. Die eerste komt in de vorm van stereo speakers voorop en het knijpbare karakter zagen we eerder bij de HTC U11. Onduidelijk is nog welke functies Google hiervoor bedacht heeft. De functies die HTC zelf bedacht voor de U11 werden in de wereldpers nogal lauw ontvangen. Misschien ook wat teleurstellend; Google laat de geliefde 3.5mm audio-jack weg. Het inpluggen van je eigen koptelefoon wordt hierdoor een stuk ingewikkelder.

Pixel XL 2

Voor de grotere Pixel XL 2 roept Google juist de hulp in van LG. Google lijkt erg gecharmeerd te zijn van de grote FullVision-schermen die het onlangs nog in de G6 en Q6 introduceerde. LG plaatst een soortgelijk scherm in de Pixel XL 2. Vermoedelijk past Google verder een Snapdragon 835 of 836-processor van Qualcomm toe met 4 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. Duidelijkheid daarover krijgen we waarschijnlijk in oktober. Het is dan precies een jaar geleden dat Google de Pixel en Pixel XL aankondigde.

(Bron)


Prijsvergelijker Google Pixel 2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Just Black
€ 199,99 € 199,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 2


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel