“Huawei Mate 10 krijgt groot 6,1 inch EntireView Display”


Huawei stapt met beide voeten in het avontuur van telefoons zonder noemenswaardige schermranden. Het bedrijf legde niet lang geleden de term 'EntireView Display' vast. De aankomende Mate 10 wordt mogelijk de eerste met dit allesomvattende scherm.

Net als Samsung, LG en binnenkort Apple volgt dus ook mogelijk Huawei. Hoe snel is nog even afwachten want het is nog allesbehalve zeker dat de Huawei Mate 10 ermee wordt uitgerust. Het ligt wel voor de hand want onlangs liet de CEO zich uit over het toestel. Hij beloofde een waardige concurrent voor de iPhone 8 met een zogenaamd "full-screen display". En laat de iPhone 8 nou een concurrent zijn voor de Samsung Galaxy Note 8 en die weer van de LG V30 dus dan weten we meteen tegen wie ze het allemaal mogen opnemen.

Huawei EntireView Display
Huawei legde onlangs de naam "EntireView Display" vast

De Mate 10 zou volgens de geruchten van MyDrivers zijn uitgerust met een 6,1 inch groot beeldscherm met een aspect ratio van 2:1. De resolutie zou uitkomen op 2160 bij 1080 pixels. Dat lijkt wat laag als je het bijvoorbeeld vergelijkt met de vermoedelijke resolutie van de Note 8; 2960 x 1440, maar Huawei gelooft niet in zogenaamde Quad HD-resoluties. Andere specificaties ontbreken nog al hintte de CEO eerder wel op verbeterde camera-eigenschappen en een batterij die sneller opgeladen is. Huawei heeft nog geen uitnodigingen verstuurd voor een lancering, maar de datum 16 oktober is al wel menigmaal genoemd in de wandelgangen. Mogelijk presenteert het bedrijf dan ook de Mate 10 Lite met een iets kleiner 5,8 inch EntireView Display.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel