Definitieve specificaties Samsung Galaxy Note 8 bekend


In dezelfde week dat de officiële afbeeldingen van de Note 8 op straat kwamen te liggen bereiken ons nu ook de definitieve specificaties. Allebei zijn afkomstig van dezelfde bron die in het verleden al erg betrouwbaar bleek.

En daarom sommen wij de volgende specificaties met redelijke zekerheid voor je op. De Galaxy Note 8 krijgt een 6,3 inch AMOLED-scherm, iets wat ze bij Samsung 'Infinity Display' noemen. Wat direct opvalt is dat het Note 8-scherm nauwelijks groter is dan die in de S8+. Het verschil bedraagt slechts 0,1 inch. Toch moet het scherm van de Note 8 groter voelen dankzij z'n iets hoekiger uiterlijk. Verder is het scherm van de Note 8 uiteraard te bedienen met de S Pen, iets wat op de S8+ uiteraard niet mogelijk is.

Samsung Galaxy Note 8 met S Pen
De Note 8 met S Pen

Evan Blass schrijft verder op Venture Beat dat de Note 8 een waterdichte en stofbestendige IP68-behuizing krijgt met een dubbele 12 megapixel camera. Eén van die camera's is uitgerust met een groothoeklens met lichtsterke f/1.7 aperture. De andere krijgt een 2x zoom lens met f/2.4 aperture. Het blijft nog even geheim welke functies Samsung hieraan koppelt al laat het zich raden dat je er tot 2x optisch mee kunt inzoomen. De selfiecamera komt uit op 8 megapixel en krijgt eveneens een lichtgevoelige f/1.7 lens. De processor is een bekende; de Exynos 8895 troffen we eerder aan in de S8 en S8+. Qua batterij houdt Samsung het ditmaal bescheiden; 3300 mAh. Dat is 200 mAh minder dan het in de Note 7 plaatste en wat juist voor problemen zorgde. Samsung onthult het toestel 23 augustus tijdens een Unpacked evenement in New York City.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel