Android O mogelijk al volgende week officieel


Google heeft het bestaan van Android O al vanaf maart bevestigd door een eerste preview te geven. Tijdens haar I/O ontwikkelaarsevent in mei werden nog meer demo's gegeven. Google kondigde de release toen aan voor eind zomer en mogelijk volgende week is het dan zover.

Android O, dat nog geen officiële naam heeft, lijkt aan de buitenkant geen grote update te worden. Google richt zich op het gebruiksgemak waarbij het eenvoudiger wordt om bijvoorbeeld tekst te selecteren en waarbij telefoonnummers en adressen automatisch herkend worden. Ook zal het mogelijk worden om inloggegevens vanuit Chrome te delen met andere apps. Uiteraard moet dit allemaal op een veilige manier gebeuren. Ook krijgt Android eindelijk icoon-badjes waarbij je in één oogopslag kunt zien welke apps notificaties. Voor zover bekend laat Android O alleen een stip bovenop het icoontje zien, geen getal. Daarvoor zul je in het notificatiescherm moeten duiken.

Android O Notification Badgets
Voor iPhone-gebruikers al jarenlang een begrip, straks ook voor Android: badgets

Android O was al te downloaden voor ontwikkelaars, die inmiddels alweer aan de vierde Developer Preview toe zijn. Volgens David Ruddock van AndroidPolice krijgen de Pixel-telefoons ergens in week 32 de officiële versie van Android O. Welke naam Google besluit Android O te geven is nog onbekend, de geruchten daarover zijn schaars. Normaliter worden verwijzingen naar lekkernij gebruikt. Android Oreo wordt wel eens genoemd maar het gaat hier om een merknaam en daarvoor moet net als bij KitKat een deal gesloten worden. Dat lijkt voor een tweede keer niet erg voor de hand te liggen. Van ons mag Google het Android Ontbijtkoek noemen!


Prijsvergelijker Google Pixel

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel