Google geeft Android O eindelijk normale emojis


Google heeft er altijd al een handje van gehad om afwijkende en vreemd ogende emoticons te gebruiken in Android. Zo leken ze bijvoorbeeld in de verste verte niet met die Apple gebruikt op de iPhones. Daar gaat vanaf Android O verandering in komen.

Want de mensen van Emojipedia ontdekten in de beta-versie van Android O eindelijk normaal ogende emojis. Emojis zijn onderdeel van de internationale standaard voor de codering van grafische tekens en symbolen, kortweg Unicode. Bedrijven kunnen zelf een invulling geven aan bijvoorbeeld de emoji met Unicode-beschrijving "Face With Tears of Joy" zoals je hieronder kunt zien.

Android Emoji geschiedenis
Android emojis door de versies heen

Nu ondersteunt Google al sinds versie 4.3 Jelly Bean uit 2012 emojis en die hebben er altijd al een beetje vreemd uitgezien. Pas sinds Android O gaan de emojis meer lijken op die in iOS en elders. Zoals gezegd is er niet een echt een standaard van hoe emojis er exact uit moeten zien dus Google kan doen wat ze wil, al zijn we blij dat emoticons vanaf Android O meer gaan lijken op de tegenhangers in iOS. Vooral omdat de zogenaamde 'blob emojis' van Android niet bepaald geliefd waren. Er is nog meer goed nieuws voor liefhebbers van emoji; Android O krijgt ook enkele nieuwe emoticons waaronder "Face With Hand Over Mouth", "Pretzel" en "Face Vomiting". Hoera!


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel