Voortaan inchecken met je mobiel in het openbaar vervoer


Wie wil reizen met het openbaar vervoer zoals de bus of trein moet in het bezit zijn van een OV-kaart. Klanten bij Vodafone, KPN, Telfort, Simyo en Yes Telecom kunnen voortaan ook hun Android-smartphone gebruiken om in te checken.

Trans Link Systems, het bedrijf achter de OV-chipkaart, introduceert nu namelijk OV-chip mobiel. De dienst werkt momenteel alleen met Android-smartphone waarbij NFC is ingebouwd. Verder moet je een NFC-simkaart hebben van Vodafone, KPN, Telfort, Simyo of Yes Telecom. Het is op dit moment alleen nog mogelijk om te reizen op vol tarief. Andere vormen volgen binnenkort aldus Trans Link. Eigenaars van een iPhone vallen voorlopig buiten de boot al schijnt ook daar aan gewerkt te worden.

OV-chip mobiel werkt vrijwel gelijk aan de reguliere OV-chipkaart met automatisch opladen. Je checkt in en uit door je mobiel tegen het beeldscherm van de kaartlezer te houden. Het voordeel van reizen met OV-chip mobiel is dat je op je telefoon je saldo kunt bekijken en kunt controleren wat de status is. Zo zie je bijvoorbeeld of je nog bent ingecheckt. Wanneer het saldo op je mobiel op is dan wordt het automatisch opgeladen met 10, 20 of 50 euro. Vooralsnog is reizen met OV-chip mobiel gratis in tegenstelling tot de OV-chipkaart waarvoor je iedere 5 jaar € 7,50 moet betalen. Trans Link wil er echter naar toe om ieder jaar geld in rekening te brengen voor het gebruik ervan. Wanneer dit precies is en hoeveel geld dit moet kosten is nog onbekend.

Zelf proberen

Met OV-chip mobiel aan de slag kan door de OV-chip wallet app te downloaden in de Google Play Store. Meer informatie over reizen met je mobiel vind je op ov-chipmobiel.nl.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel