Meer mogelijkheden NFC gedemonstreerd


Lifehacker heeft een leuk experiment gedaan met Near Field Communication, waarin een aantal mogelijkheden van de technologie te zien zijn. Er wordt onder meer gedemonstreerd hoe NFC gebruikt kan worden voor het instellen van profielen op je toestel.

Near Field Communication of NFC is een nieuwe technologie die in steeds meer nieuwe smartphones te vinden is. NFC maakt gebruik van technologie vergelijkbaar met die van de OV-chipkaart. Je legt je smartphone op een sensor en er wordt direct een stukje data verzonden. Lifehacker laat door middel van zelf-geprogrammeerde chips op een Nexus S zien dat NFC vele mogelijkheden heeft.

In de video is te zien dat het vrij eenvoudig is je eigen NFC-chip te programmeren. Je kan een profiel op de chip schrijven, dat ingesteld wordt op het toestel zodra je het er boven houdt. In de auto wil je bijvoorbeeld Bluetooth aanzetten, het volume op max en je WiFi uit. Die instructie schrijf je dan naar de chip. Door je toestel erboven te houden is dit profiel direct ingeschakeld.

Bron: Lifehacker.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel