“Apple Watch Series 3 krijgt nieuw uiterlijk en 4G-ondersteuning”


Apple lijkt grootste plannen te hebben voor de derde versie van de Apple Watch die later dit jaar verwacht wordt. Het horloge krijgt de mogelijkheid om zonder iPhone te communiceren met een telefoonnetwerk. Bovendien gaat het uiterlijk op de schop zo gaat het gerucht.

Die geruchten zijn afkomstig van niet de minste. Het is Daring Fireball die suggereert dat er een geheel nieuwe vormgeving komt. 100% zeker lijkt hij niet maar hij is in het verleden wel vaker de bron gebleken van correcte voorspellingen. Of dit betekent dat de Apple Watch eindelijk een rond scherm krijgt valt nog maar te bezien. Dit zou namelijk grotendeels breken met bestaande apps, en dat ecosysteem heeft Apple nu juist erg hard nodig om het horloge tot een succes te maken en te houden.

Ronde Apple Watch
Een ronde Apple Watch behoort tot de mogelijkheden maar is niet erg aannemelijk

Het gerucht van 4G-ondersteuning is dan weer afkomstig van Bloomberg. Apple zou ook vorig jaar bezig zijn geweest met 4G-ondersteuning maar de functie geschrapt te hebben omdat het teveel van de batterij zou vragen. Het lijkt er op dat die problemen dit jaar verholpen zijn. Handig want hierdoor hoef je niet per se in de buurt te zijn van een iPhone om data op je Apple Watch binnen te halen. Apple adverteert het horloge vooral voor fitness-doeleinden, juist momenten waarop je niet altijd aan je iPhone geplakt zit. Apple lanceerde de Watch Series 2 in september 2016. Mogelijk horen we dus volgende maand al meer over de Watch Series 3.

Afbeelding: Robert Kovacs


Vermelde toestellen