Google schrapt mogelijk koptelefoonaansluiting Pixel 2


Uit opgedoken renders blijkt mogelijk dat ook Google de koptelefoonaansluiting gaat schrappen. We zien de handige poort om je eigen koptelefoon aan te sluiten nergens terug op wat de Google Pixel 2 moet zijn.

Dat is natuurlijk slecht nieuws voor wie het handig vindt om zo nu en dan eigen oordopjes in te pluggen of wie geïnvesteerd heeft in een goede koptelefoon. Inmiddels hebben we wel geleerd van andere telefoons die de Pixel 2 zijn voorgegaan dat er alternatieven zijn, zij het soms wat omslachtig. Of Google ook een USB-C naar audio-jack-adapter meelevert is nog onduidelijk. Sowieso is veel informatie over de Pixel 2 en 2 XL nog onduidelijk. Het toestel moet nog officieel aangekondigd worden en deze renders zijn wat ons betreft niet het definitieve bewijs.

De renders geven wel een aardig beeld welke kant het op lijkt te gaan. Google lijkt geen revolutionaire wijzigingen op het uiterlijk toe te passen, louter evolutionaire. Zo zien we nog altijd achterop een paneel van glas, al lijkt hij ditmaal wel kleiner dan bij de eerste Pixel het geval was. Achterop zit nog altijd de Imprint-vingerafdrukscanner met een enkele camera. Veel andere fabrikanten passen tegenwoordig een dubbele camera toe op hun vlaggenschip. Wel lijkt Google mee te gaan met de trend om schermranden te verkleinen. Echt goed komt dat niet naar voren uit deze beelden; het scherm blijft in de video uit. Harde bevestiging komt in het najaar wanneer Google deze Pixel 2 en Pixel 2 XL vermoedelijk samen met Android 8.0 'O' officieel aankondigt.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel