High-end Nokia 8 komt hoogstwaarschijnlijk 16 augustus


HMD Global, het bedrijf dat onder de naam Nokia smartphones op de markt brengt, heeft uitnodigingen verstuurd voor de introductie van een nieuwe 'milestone' smartphone. Hoogstwaarschijnlijk wordt hiermee gehint op komt van de Nokia 8.

Ondanks dat Nokia smartphones sinds begin 2017 terug op het wereldtoneel zijn ontbreekt het nog aan een high-end vlaggenschip. De Nokia 8 moet precies dat worden. Het toestel beschikt onder andere over een dubbele Carl Zeiss-camera. Uiteraard draait het model, net als de eerder aangekondigde Nokia 6, 5 en 3 onder het Android-besturingssysteem. Tenminste, dat zijn vooralsnog de geruchten al is er veel uitgelekt materiaal wat daar op wijst. Definitief antwoord horen we woensdag 16 augustus om 20:30 onze tijd.

Nokia 8
De vermeende Nokia 8 in het blauw

Dankzij een bericht van Evan Blass op VentureBeat weten we al aardig wat meer over deze Nokia 8. Zo gaat het naar alle waarschijnlijkheid om een Android-smartphone met 5,3 inch groot scherm met Quad HD-resolutie, Snapdragon 835-processor met 4 of 6 GB aan RAM-werkgeheugen, dubbele 13 megapixel camera met Carl Zeiss-lens en dat alles onder Android 7.1.1 Nougat. Prijzen voor dit nieuwe Nokia-vlaggenschip beginnen bij 589 euro. Beschikbare kleuren zijn Blue, Steel Grey, Gold Blue en Gold Copper. Hoe snel de Nokia 8 na z'n aankondiging in de winkel zal liggen is nog onduidelijk.


Prijsvergelijker Nokia 8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Steel Grey
€ 593,53 € 593,53   Bekijk
Media Markt
Glossy Blue
€ 599,99 € 599,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Nokia 8


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel