Samsung werkt aan alternatief voor Face ID in Galaxy S9


Samsung zou voor de aankomende Galaxy S9 werken aan een alternatief van Apple's Face ID-gezichtsherkenning. Samsung had al iris-herkenning op de S8 en Note8 maar dat werkt toch langzamer en minder gebruiksvriendelijk dan Apple's variant.

Tot voor kort was een vingerafdruk de meest makkelijke manier om een telefoon te ontgrendelen. Toch liet Apple het weg op de iPhone X om plaats te maken voor gezichtsherkenning. Niets nieuws maar de uitvoering wel. Die zou daarmee zelfs veiliger en nauwkeuriger zijn dan vingerafdrukherkenning. Nu gaan er al geruime tijd geruchten dat Samsung werkt aan een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm maar onduidelijk is of dit er op korte termijn gaat komen. Mogelijk vormt Apple's manier dan een goed alternatief.

Apple FaceID combineert diverse technieken om gezichten te herkennen

Nu werkt Samsung al een tijdje met irisherkenning, ondermeer op de Galaxy S8. Ondanks dat dit zelfs in het donker werkt, werkt het minder goed wanneer je een bril draagt. Ook bij Aziatische gebruikers zou het minder goed werken omdat je oog behoorlijk ver geopend moet zijn. Al deze problemen zouden met gezichtsherkenning voorkomen kunnen worden. Wel zou Samsung een oplossing moeten verzinnen om dit net zo veilig of zelfs veiliger te krijgen dan vingerafdrukherkenning. Apple zou naar verluidt met haar TrueDepth-sensor zo'n 5 jaar vooruit lopen op de concurrentie. Het blijft nog even onduidelijk hoe Samsung dit verschil denkt goed te maken. Toch denkt @UniverseIce dat Samsung met een soortgelijke gezichtsherkenning komt op de Galaxy S9. Hij had eerdere informatie over Samsung juist dus mogelijk zegt dat ook nu iets over dit bericht.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
64 GB Black Refurbished
€ 289,00 € 289,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel