Nokia kondigt 19 oktober nieuwe smartphone aan


Tegen de verwachting in lijkt er nog dit jaar een nieuwe Nokia-smartphone aangekondigd te worden. HMD Global zou op donderdag 19 oktober in China een event houden. Over welk toestel hier gepresenteerd wordt bestaan de nodige theorieën.

Zo verwachten we nog de Nokia 2, 7 en 9 maar daarvan waren we in de veronderstelling dat ze pas begin 2018 aangekondigd zouden worden. Op de uitnodiging zien we wel een silhouette van een telefoon al is onduidelijk of dit daadwerkelijk de telefoon is die onthuld zal worden. Er bestaat ook een mogelijkheid dat HMD Global een variant van een al bestaande Nokia gaat presenteren. Toch denkt NokiaMob dat het de Nokia 7 is die onthuld gaat worden.

Nokia aankondiging

Ondanks dat ze daar geen hard bewijs voor hebben denken ze vanwege de vele verwijzingen naar het getal 7 dat het de Nokia 7 is die officieel gemaakt zal worden. Dat toestel zou zijn uitgerust met de onlangs gepresenteerde Qualcomm Snapdragon 630-processor in combinatie met 3 of 4 GB aan werkgeheugen. Mogelijk kent het toestel zowel voor als achterop een dubbele camera met ondersteuning voor draadloos laden. Ook beschikt het toestel mogelijk net als de Nokia 8 over OZO Audio waarmee geluid in 3D opgenomen en afgespeeld kan worden. 19 oktober horen we ongetwijfeld meer en dan weten we wie er gelijk had.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel