Evleaks plaats 2018 line-up van Alcatel; 5, 3, 3V, 3X, 3X en 1X


Nadat hij eerder al kleine afbeeldingen van alle Alcatel-toestellen voor 2018 geplaatst had, is het nu de tijd voor de hoge resolutie afbeeldingen. Tijd om de 6 toestellen van dichtbij te bekijken.

Het gaat om de Alcatel 1X, 3C, 3, 3X, 3V en 5. De reden waarom er geen Alcatel 4 is is omdat het geval 4 ongeluk brengt in het Chinees. De maker van Alcatel, TCL, is van origine Chinees. De line-up lijkt de Idol-serie te gaan opvolgen, getuige een eerdere tweet van @evleaks. Vlaggenschip lijkt de Alcatel 5 te worden met een langwerpig scherp met aan de onderkant een dunne schermrand. Dat geldt niet voor de bovenkant waar nog altijd een flinke balk te vinden is.

Alcatel 5 @evleaks
Alcatel 5

Achterop het metalen toestel is plaats gemaakt voor de vingerafdrukscanner en wat verder opvalt is dat het vlaggenschip geen dubbele hoofd-camera krijgt. Dit in tegenstelling tot de Alcatel 3X en 3V die hieronder zijn weergegeven. Het gaat hier hoogstwaarschijnlijk om mid-range toestellen waarbij ook hier weer de vingerafdrukscanner achterop zit. Dit stelt Alcatel in staat om de schermranden enigszins klein te houden.

Alcatel 3X @evleaksAlcatel 3V @evleaks
De Alcatel 3X en 3V met dubbele camera

Op het oog stukken eenvoudiger zijn de Alcatel 3 en 3C. Deze twee modellen zullen voor een breder publiek moeten aanspreken mogelijk vanwege het lager prijskaartje. Over welke specificaties beide modellen beschikken is nog niet bekend maar we zien op de foto's in ieder geval een vingerafdrukscanner terug.

Alcatel 3 @evleaksAlcatel 3C @evleaks
Alcatel 3 en 3C

De prijsbreker voor 2018 zal de Alcatel 1X zijn. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk een budgetmodel dat vergelijkbaar zal zijn met de huidige Pop-serie. Denk aan een adviesprijs van onder de 100 euro waarvoor je dan toch een Android-smartphone in huis haalt. Ook van de 1X ontbreken verdere specificaties maar voor dit model ontbreekt in ieder geval een vingerafdrukscanner. Ook de behuizing lijkt hier van volledig plastic te zijn gemaakt.

Alcatel 1X @evleaks
De budget Alcatel 1X

Alle hierboven genoemde modellen worden voor 2018 verwacht. Mogelijk kondigt Alcatel deze tijdens het Mobile World Congress aan dat ook in 2018 in Barcelona gehouden wordt. Dit telecomevenement wordt gehouden van 26 februari tot en met 1 maart. Afgelopen jaar kondigde Alcatel haar 2017 line-up tijdens het MWC aan op precies de eerste dag van het evenement. We vermoeden dat Alcatel dit in 2018 niet anders zal doen.Praat mee over dit artikel