Chinese Doogee komt in 2018 met gebogen mobiel


Waar blijven toch die beloofde gebogen mobiele telefoons? Dat vroeg ook fabrikant Doogee uit China zich af en komt daarom zelf maar met een gebogen telefoon. Als alles goed gaat moet deze vanaf 2018 in de winkels liggen.

Het is goed mogelijk dat we het uiterlijk van Doogee's telefoon al eerder hebben gezien. Volgens @evleaks toont het namelijk gelijkenissen met de LG G Flex 2 en Samsung Galaxy Round van enige tijd geleden. Beiden beschikten over een gebogen scherm al zat er in het toestel zelf geen beweging. Samsung stapte uiteindelijk van het idee af en kwam met de Galaxy S6 edge op de proppen waarvan de zijkanten sterk afgerond zijn. Dit principe sloeg zelfs zo goed aan dat het de S8-serie er volledig mee uitrustte.

Doogee flexible display

LG is er uiteindelijk maar helemaal mee gestopt maar dat weerhoudt Doogee er niet van om met iets soortgelijks te komen. Alhoewel, de specificaties lijken wel erg up to date te zijn. Met een langgerekt scherm met 18,5:9-verhouding en 6 GB aan RAM-werkgeheugen durven wij hem wel high-end te noemen. Gelet op de schermverhoudingen denken wij dat de schermranden minimaal zullen zijn. Uit de afbeelding die @evleaks onlangs plaatste maken we op dat Doogee het scherm alvast klaar heeft. Nu de rest van het toestel nog. Het merk Doogee is hier relatief onbekend maar dat is in China wel anders. Daar staat het vooral bekend vanwege haar high-end smartphones onder Android. De naam Doogee dook trouwens voor het eerst op in Spanje waarna het werd overgenomen door een Chinese investeringsmaatschappij.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel