Opvolger BlackBerry KEYone met 6GB RAM getest


Er is een Geekbench-test verschenen van een nog onbekende BlackBerry-telefoon met typenummer BBF100-1. Gelet op de genoemde specificaties lijkt dit de opvolger te zijn van de relatief succesvolle KEYone van begin 2017.

Deze specificaties, aldus de test van Geekbench, luiden een Snapdragon 660-processor met 6 GB aan RAM-werkgeheugen. De Snapdragon 660 is weliswaar niet het meest krachtigste model van Qualcomm, het is wel een vrij nieuwe chip in de high-end/midrange categorie. Gecombineerd met 6 GB aan werkgeheugen moet hem uitermate geschikt maken in het snel wisselen van apps. Een echte multitasker dus.

BlackBerry KEYone toetsenbord
Opvolger van de KEYone in zicht

Uit een eerder verschenen XML-schema maken we op dat deze BBF100-1 een beeldscherm krijgt met 1620 x 1080 pixels resolutie, net als de huidige KEYone. Deze resolutie kent een 3:2 verhouding en daarmee blijft er ruimte over voor een fysiek toetsenbord, iets waar BlackBerry's om bekend staan. Verwacht wordt dat ook dit model weer door TCL gemaakt zal worden, de partner die toestellen onder de BlackBerry-naam mag uitbrengen. Hopelijk vergeten ze dit keer niet het beeldscherm vast te lijmen. Houd rekening met een lancering begin 2018, mogelijk tijdens het MWC net als afgelopen keer.


Prijsvergelijker BlackBerry KEYone

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry KEYone


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel