“Samsung Galaxy S9 is kleine update, al in januari demo”


Volgens insider Evan Blass verschillen de Galaxy S9 en S9+ niet spectaculair met diens voorgangers. Het ontwerp blijft grotendeels hetzelfde, het formaat en ook veel functies blijven ongewijzigd. Hiermee begint Samsung steeds meer Apple's tactiek over te nemen van het 2-jaarlijks-update-programma.

Op zich hanteert Samsung al een tijdje deze strategie. Zo verschilde de Galaxy S6 flink met diens voorganger, de S7 was juist meer een verfijnde upgrade. De S8 daarentegen was weer een flinke vernieuwing en zo zal de S9 dus meer een lichte update worden. Dat zal voor sommigen als een teleurstelling komen maar deze tick-tock strategie gebruikt Apple al jarenlang en legt ze geen windeieren.

Samsung CES
Samsung geeft mogelijk al tijdens de CES een demo

Volgens een publicatie van Blass op VentureBeat zal Samsung komend jaar meer onderscheid aanbrengen tussen de S9 en S9+. Alleen die laatste krijgt de dubbele camera van de Note8. Ook het werkgeheugen zal uitgebreid worden naar 6 GB. Qua formaat blijven de toestellen steken op 5,8 en 6,2 inch met het inmiddels bekende gebogen AMOLED-scherm. Nieuw zal de aanwezigheid zijn van stereo speakers van AKG. Samsung werkte al langer met dat bedrijf samen, zo ook bij de S8 waarbij het nog oordopjes van het merk meeleverde.

Demo al in januari

De overige verschillen zullen minimaal zijn. Te denken valt aan een energiezuiniger 10 nanometer Exynos-processor, verbeterde gezichtsherkenning en mogelijk enkele nieuwe functies. Ook komt er een nieuw DeX-dockingstation. Hiermee kun je de Galaxy S9 en S9+ aansluiten op een monitor en toetsenbord om PC-functies te simuleren. Ditmaal zal het toestel niet rechtop in het dock gezet kunnen worden maar ligt hij plat waardoor hij als touchpad te gebruiken is. Samsung geeft mogelijk al tijdens de CES in januari 2018 een korte demonstratie van het toestel wat eerder is dan verwacht. De officiële lancering staat nog altijd gepland voor maart 2018.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Midnight Black
€ 255,00 € 255,00   Bekijk
Amazon
64 GB Black
€ 499,95 € 499,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Black
€ 289,00 € 289,00   Bekijk
Amazon
Black
€ 299,90 € 310,90   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9+


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 249,00 € 249,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel