Scherm BlackBerry KEYone laat snel los vanwege ontbreken lijm


JerryRigAnything heeft de KEYone onder handen genomen en vond een opvallende eigenschap van het beeldscherm; hij is niet vastgelijmd. Dat heeft als voordeel dat hij eenvoudig te vervangen is, nadeel is dat dat waarschijnlijk sneller moet gebeuren.

BlackBerry staat bekend om z'n veiligheid en dat het daardoor lastig is om het toestel binnen te dringen. Die boodschap is schijnbaar niet helemaal overgekomen op TCL die de KEYone voor BlackBerry maakt. JerryRigAnything ontdekte tijdens z'n inmiddels bekende duurzaamheidstest dat het scherm van de BlackBerry KEYone niet vastgelijmd is aan de behuizing. Bij andere fabrikanten is dat inmiddels gemeengoed geworden.

Gevolg is dat het toestel niet goed bestand is voor buigen. Ga dus niet op het toestel zitten! Ook een ongelukkige val kan betekenen dat het scherm er simpelweg uit schiet. Wanneer TCL had besloten het scherm vast te lijmen zoals andere fabrikanten doen dan zou een steviger geheel opleveren dat minder snel zou buigen of schade zou oplopen bij vallen. Wie een BlackBerry KEYone gekocht heeft wordt bij deze dus aangeraden extra voorzichtig te zijn. Het toestel is bepaald niet goedkoop en het zou zonde zijn als een klein valongeluk al het einde van het scherm betekende. Of het niet vastlijmen van het scherm bewust door TCL gedaan is of dat het hier om een fout gaat is onduidelijk. Getuige het aantal meldingen komt het vaker voor dat het scherm niet vastgelijmd is.


Prijsvergelijker BlackBerry KEYone

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry KEYone


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel