Roadmap toont Huawei telefoons voor 2018


Benieuwd welke telefoon Huawei in 2018 gaat aankondigen? Deze roadmap geeft daar mogelijk meer duidelijkheid over. Als hij tenminste echt blijkt te zijn. Naast de nodige inkoppertjes zien we wel iets opvallends terug.

De roadmap laat per kwartaal zien wat Huawei van plan is uit te brengen. Voor het eerste kwartaal van 2018 zijn dat de al aangekondigde Mate 10 Pro en Mate 10 Lite alsmede een aantal nog onbekende producten die alleen bij hun codenamen aangehaald worden. Wat Huawei precies bedoelt met Maya, Salina en de Honor 1 is ons nog niet helemaal duidelijk. Wij vermoeden dat het om mid-range of low-end modellen gaat, mogelijk uit de Y-serie. Een stuk concreter wordt het in het tweede kwartaal waar we maar liefst 3 nieuwe P-serie modellen aantreffen.

Huawei roadmap 2018
Huawei's roadmap voor 2018, klik voor groot

Een nieuwe P, vermoedelijk de P11, wordt vergezeld met een "P Plus" en een "P Lite". Dit worden uiteraard de P11 Plus en de P11 Lite waarmee dit een vervolg wordt op Huawei's eerdere strategie. Eenvoudiger gezegd; de P10 Plus en P10 Lite krijgen een opvolger. Van de P11-serie gaan al de nodige geruchten waaronder een drie-dubbele-camera van Leica met een gecombineerd aantal megapixel van maar liefst 40(!). Verder moet er een tweede Honor-toestel uitkomen. Voor het derde kwartaal doet Huawei het rustig aan met een derde Honor toestel. Voor het vierde kwartaal lijkt Huawei met een nieuwe Mate Pro en Lite te komen, vermoedelijk de Mate 11-serie.

Vertraging voor de P11-serie?

Al met al weinig verrassingen omdat Huawei al enige tijd vasthoudt aan deze strategie. De P-serie wordt altijd aangekondigd rond het Mobile World Congress in februari en de Mate-familie aan het einde van het jaar rond de IFA-beurs. Opvallend in die zin is wel dat de P11-familie in het tweede kwartaal genoemd staat. Mogelijk gaat het hier om de beschikbaarheid al lag de P10 van 2017 nog rond maart in de winkel, dus het eerste kwartaal. Dit zou er op kunnen wijzen dat de P11 later dan normaal verkrijgbaar zal zijn.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel