Huawei Mate 10 Lite

8 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Huawei Mate 10 Lite (RNE-L21)
Huawei Mate 10 Lite zwart voorkant linkerzijkant
Huawei Mate 10 Lite zwart voorkant rechterzijkant
Huawei Mate 10 Lite zwart linkerzijkant
Huawei Mate 10 Lite zwart achterkant gedraaid
Huawei Mate 10 Lite zwart achterkant linkerzijkant
Huawei Mate 10 Lite zwart achterkant rechterzijkant
Huawei Mate 10 Lite zwart achterkant
Huawei Mate 10 Lite zwart rechterzijkant

Reviews over de Huawei Mate 10 Lite

8,0
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Voor een dubbeltje op de eerste rang?”

·

 • Premium uitstraling
 • Prima en modern beeldscherm
 • Snelheid vingerafdrukscanner
 • Geen snelladen
 • Verouderd Android 7.0
 • Door Huawei aangepaste interface
 • Geen 5GHz Wi-Fi

Huawei Mate 10 Lite review: voor een dubbeltje op de eerste rang? De trend van 2017 voor telefoons is het voorkantvullende scherm. Huawei heeft zich hier inmiddels ook bij aangesloten en komt in Nederland met twee toestellen; de Mate 10 Pro en de door ons geteste Mate 10 Lite. Toestellen met een groot, voorkantvullend scherm zijn over het algemeen nog behoorlijk prijzig. Laat dat nou de eigenschap zijn waar de Mate 10 Lite zich als eerste onderscheidt. Zijn prijs lag namelijk bij lancering al onder de 350 euro. Voor dat geld krijg je nog altijd een heel behoorlijk arsenaal aan specificaties. Denk bijvoorbeeld aan een 5,9 inch beeldscherm, vier(!) camera's, een vingerafdrukscanner en 64 GB opslaggeheugen.


Alle Huawei Mate 10 Lite reviews


Beschrijving van de Huawei Mate 10 Lite

De Huawei Mate 10 Lite valt vooral op vanwege z'n 4 camera's. Niet alleen achterop zit een dubbele camera, ook voorop zitten er twee. Wat je hier allemaal mee kunt en over welke andere eigenschappen de Mate 10 Lite beschikt gaan we hier proberen uit te leggen.

Niet kleiner, wel goedkoper

De Huawei Mate 10 Lite is niet het kleine broertje van de Mate 10, beiden beschikken namelijk over een 5,9 inch scherm. Lite betekent bij Huawei dus niet kleiner maar juist eenvoudiger. Alhoewel 'eenvoudig' een relatief begrip is maar daar komen we later op. Eenvoudig klinkt in onze oren juist eerder als 'goedkoper'. Voor deze adviesprijs krijg je flink wat terug, te weten een grote telefoon met fors beeldscherm en dunne schermranden en daardoor een moderne uitstraling. Huawei geeft dit scherm de naam FullView vanwege het grote blikveld. Bijna de gehele voorzijde bestaat uit scherm. En alsof dit modern genoeg is geeft Huawei de Mate 10 Lite ook nog een meer dan keurige resolutie mee van Full HD+. Beelden zijn scherp en dankzij het IPS-scherm ook natuurgetrouw.

Huawei Mate 10 Lite zwart voorkant linkerzijkant

Dubbele selfiecamera met voldoende licht

Telefoons met een dubbele hoofdcamera kennen we inmiddels wel. De Huawei Mate 10 Lite combineert een 16 met 2 megapixel camera om scherptediepte vast te leggen zodat je de achtergrond onscherp kunt maken. Dat levert op het oog professionele foto's op. Waar de Mate 10 Lite echter ook over beschikt is een dubbele selfiecamera. Wat heb je daar precies aan? Allereerst een goede portretmodus waarbij je alleen jouw gezicht scherp maakt en de achtergrond niet. Ook aanwezig zijn 18 verschillende filters voor grappige foto's. Ook weer van de partij is Huawei's Beauty-modus die ditmaal op versie 4.0 aanbeland is. Je moet er van houden maar deze modus zorgt voor een egalere huid en natuurlijker tint. Een aparte selfieflitser complimenteert de Huawei Mate 10 Lite en zorgt voor licht in het donker. Er zijn twee verschillende helderheidsniveau's die automatisch de hoeveelheid licht kiest die nodig is om een goede selfie te maken.

Belangrijkste Huawei Mate 10 Lite specificaties

 • 5,9 inch FullView-beeldscherm met dunne schermranden
 • 64 GB opslag is uit te breiden met maximaal 128 GB via microSD-geheugenkaart
 • 16 + 2 megapixel hoofdcamera met scherptediepte-functie
 • 13 + 2 megapixel selfiecamera met eigen flitser en portretmodus
 • Kirin 659-processor van eigen makelij met 4 GB aan RAM-werkgeheugen
 • Kan uiteraard overweg met snel 4G-internet

High-end looks, midrange prestaties

We schreven in de inleiding al even dat de Mate 10 Lite het eenvoudiger broertje is van de Mate 10. Maar wat is eenvoudig? Drijvende kracht is een Kirin 659-processor bestaande uit niet minder dan 8 kernen die over een behoorlijke hoeveelheid werkgeheugen beschikken. Dat klinkt op papier al heel wat maar in de praktijk gaat het toch echt om een midrange-processor. Oftewel, hij kan aardig meekomen maar voor de prijzen zal hij niet meedingen. Netjes is de behoorlijk grote batterij die bij normaal gebruik zo'n twee dagen meegaat. Jammer is dat de batterij niet snel opgeladen kan worden. Je zult dus even geduld moeten hebben voor een volledige lading. We treffen verder een keurige 64 GB aan opslaggeheugen aan. Een deel daarvan wordt door de Mate 10 Lite zelf in beslag genomen waardoor je 48 GB overhoudt. Mocht dat te weinig zijn dan kun je een geheugenkaart van maximaal 128 GB bijplaatsen.


De Huawei Mate 10 Lite in het nieuws

Huawei Mate 10 Lite Face Unlock Ar Lens

Huawei voegt Face Unlock en AR Lens toe aan Mate 10 lite

Telefoonnieuws ·

De onlangs door ons geteste Huawei Mate 10 Lite krijgt er binnenkort twee trucjes bij: ontgrendelen dankzij gezichtsherkenning en effecten en achtergronden toevoegen aan je foto's. Huawei rolt de update eerst kleinschalig uit en hoopt dat eind maart 2018 iedereen de update binnen heeft.

Het is niet uitzonderlijk dat fabrikanten vrij grote wijzigingen later via een update beschikbaar stellen, bijzonder is het wel. Vaak zit er veel tijdsdruk op om een product zo snel mogelijk op de markt te krijgen en dan schieten sommige functies er nog wel eens bij in. We zien het ook wel eens anders; dan werken functies half of niet. Dan liever wat langer wachten dan een gebroken product uitbrengen. Huawei doet dat wat betreft best slim met haar Mate 10 Lite. Was het toestel al erg modern dankzij z'n langgerekt scherm met dunne randen en 4 camera's, de toevoeging van gezichtsherkenning maakt hem nog meer 'future-proof'.

Gezichtsherkenning, of Face Unlock zoals Huawei het noemt, werkt op twee manieren. Meteen na het indrukken van de powerknop, of via 'swipe to unlock'. Die laatste is vooral handig wanneer je de notificaties op je lock-scherm pas wilt laten zien na het herkennen van je gezicht. Daarna kom je door te vegen over het vergrendelscherm op het thuisscherm uit. Een extra stap maar wel één waarmee je je privacy iets strakker in de hand houdt. Uit het meegeleverde videomateriaal maken we op dat de functie ook werkt wanneer je een pet of zonnebril draagt.

AR Lens

Verder nieuw zijn is de AR Lens die als effect in de camera-app te vinden is. Je kunt hiermee achtergrond toevoegen aan een selfie of jezelf van een masker voorzien. Het klinken stuk voor stuk functies die je mogelijk herkent van de iPhone X; een veel duurder toestel. Huawei geeft helaas geen specificaties over hoe veilig gezichtsherkenning is ten opzichte van bijvoorbeeld vingerafdrukherkenning. In theorie zou gezichtsherkenning best veilig kunnen zijn dankzij de dubbele selfiecamera, maar we weten niet zeker of die daar ook voor gebruikt wordt. Eind maart moet de update naar alle eigenaren van een Huawei Mate 10 Lite zijn uitgerold, daarvoor krijgen willekeurig 1.000 gebruikers de mogelijkheid de update te testen.

 • Tags:
 • arlens
 • faceunlock
 • gezichtsherkenning
 • huawei
 • mate10lite

Huawei Mate 10 Lite Belsimpel

Huawei Mate 10 Lite nog voor aankondiging te koop

Telefoonnieuws ·

Noem ons ouderwets maar in onze tijd kondigden fabrikanten gewoon nog eerste telefoons netjes aan voordat ze in de winkel lagen. Huawei denkt daar klaarblijkelijk heel anders over en plaatst de Mate 10 Lite nu al in de schappen.

Er was overigens al wel het nodige uitgelekt van het toestel waardoor we niet zo enorm verbaasd zijn. Toch hielden we rekening met een lancering die pas over 5 dagen zou plaatsvinden. Ons maakt het niet uit, wij begroeten deze phablet met minimale schermranden even hartelijk. Naast een groot 5,93 inch scherm met 18:9-verhouding beschikt de Mate 10 Lite over dubbele camera (16 + 2 megapixel). Wat niet was uitgelekt is dat je een statief ontvangt bij je bestelling.

Huawei Mate 10 Lite

Ook krijgt de Huawei Mate 10 Lite een lager prijskaartje mee dan vooraf gedacht. In plaats van de genoemde 379 euro moet hij 'slechts' 349 euro kosten. Toch 30 euro goedkoper en daarmee geen gek bedrag voor een Dual SIM-telefoon met dergelijke eigenschappen en met een metalen behuizing. Huawei lanceert de 10 Lite met Android 7 en we gaan er toch een beetje vanuit dat aan een update naar 8.0 Oreo gewerkt wordt. Het duurt trouwens nog wel even voordat je een Huawei 10 Lite in huis hebt; de eerste beschikbaarheid is begin november. Mocht je intussen ook de Honor 7X tegenkomen en gelijkenissen zien; dat klopt. Het gaat hier om hetzelfde toestel.

(via)


Huawei Mate 10 Lite Venturebeat

Beeldmateriaal toont Huawei Mate 10 Lite met 4 camera’s

Geruchten ·

Er is een foto en persafbeelding verschenen van de vermoedelijke Huawei Mate 10 Lite, een variant van de Mate 10 die op 16 oktober aangekondigd wordt. Bijzonder aan het toestel zijn z'n scherm met 18:9-verhouding en viervoudige camera.

Afbeeldingen van de Mate 10 Lite verschenen op VentureBeat en zijn afkomstig van Evan Blass die als insider geldt en vaker met beeldmateriaal van onaangekondigde telefoons komt. De Lite komt naast de reguliere Mate 10 en Mate 10 Pro uit. Deze Mate 10 Lite geldt, niet geheel verrassend, als eenvoudigste van het trio. Toch is er weinig eenvoudigs aan het toestel zo lijkt, zo is er een 5,9 inch scherm met 18:9 verhouding. Huawei past een resolutie toe van 1080 x 2160 pixels wat daarmee iets meer is dan Full HD. Toch is dit niet wat de Huawei Mate 10 Lite bijzonder maakt.

Huawei Mate 10 Lite

Dat is namelijk z'n viervoudige camera; 2 achterop en 2 voorop. Huawei combineert zowel een 16 als 13 megapixel met een secundaire 2 megapixel camera om scherpte/diepte effecten te maken. De hoogste resolutie vinden we, uiteraard, achterop. Onder de motorkap zou een Kirin 659-processor zitten. Dat is een octacore exemplaar op maximaal 2,3 GHz en met 4 GB werkgeheugen. Energie kan de Mate 10 Lite putten uit een batterij van 3.340 mAh groot. Zoals gezegd kondigt Huawei naar alle waarschijnlijkheid deze 10 Lite aan tijdens het 16 oktober event wat in München gehouden wordt. Het toestel ligt de maand daarop al in de winkels voor een adviesprijs van 379 euro. Interessant is dat het toestel dan meteen met Android 8.0 Oreo uitgerust is, momenteel de meest recente Android-versie. Beschikbare kleuren zijn zwart, blauw en goud.

 • Tags:
 • huawei
 • mate10lite
 • rhone

Beknopte specificaties van de Huawei Mate 10 Lite

Afmetingen 156,2 x 75,2 x 7,5 mm
Gewicht 164 gram
Artikelcode RNE-L21
Codenaam Huawei Rhone
EAN codes 6901443203697, 6901443199792, 6901443199785, 6901443199778, 5415247138174, 5415247138167, 5412882719485, 5412882719454
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 7.0 (Nougat)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.9 inch, FullView IPS FHD+
Hardware
Camera 16 MP, 2 MP, dubbele camera-sensor
Processor 1.7 GHz, 2.36 GHz, HiSilicon Kirin 659, octa core
Selfiecamera 13 MP, 2 MP
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3340 mAh

Alle Huawei Mate 10 Lite specificaties


Video over de Huawei Mate 10 Lite

Nadat we eerder al foto's van de Huawei Mate 10 Lite zagen zouden dit de eerste bewegende beelden zijn


Alternatieven van de Huawei Mate 10 Lite

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Huawei Mate 10 Lite (RNE-L21)
Huawei Mate 20 Lite (LX1)
Samsung Galaxy S10 (G973)
Samsung Galaxy S10+ (G975)
Samsung Galaxy S21 (G991)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android7.0 (Nougat)8.19.0 (Pie)9.0 (Pie)11
Kleurenbeeldscherm5.9 inch, FullView IPS FHD+6.3 inch, LTPS, inkeping (notch)6.1 inch, Curved Dynamic AMOLED Quad HD+, schermgat6.4 inch, Curved Dynamic AMOLED Quad HD+, schermgat6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat
Camera16 MP, 2 MP, dubbele camera-sensor2 MP, 20 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, 16 MP12 MP, 12 MP, 16 MP12 MP, 12 MP, 64 MP
Processor1.7 GHz, 2.36 GHz, HiSilicon Kirin 659, octa core1.7 GHz, 2.2 GHz, HiSilicon Kirin 710, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa core2.4 GHz, 2.8 GHz, 2.9 GHz, Samsung Exynos 2100, octa core
Selfiecamera13 MP, 2 MP2 MP, 24 MP10 MP10 MP, 8 MP10 MP
Dual SIM
4G (LTE)
Intern geheugen64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))1 TB (Opslaggeheugen), 128 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM)), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3340 mAh3750 mAh3400 mAh4100 mAh4000 mAh

Volledige vergelijking Huawei Mate 10 Lite en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Huawei 10 Lite