Samsung Galaxy S9: geen Face ID maar verbeterde Iris-herkenning


Wederom nieuws over de aankomende Galaxy S9 van Samsung. In navolging van Apple komt Samsung niet met een eigen Face ID maar verbetert het in de plaats daarvan de kwaliteit van de Iris-scanner. Die vorm van authenticatie is veiliger maar wel langzamer.

Het is nog te vroeg om te zeggen dat het Samsung niet gelukt is een eigen versie van Face ID te maken. De gezichtsherkenning van Apple dat het op de iPhone X introduceerde herkent gezichten razendsnel en ontgrendelt een telefoon. Alhoewel niet feilloos werkt het wel erg snel. Samsung's techniek dat op basis van iris-herkenning werkt en sinds de Note 7 geïntroduceerd werd werkt misschien veiliger maar het is wel een stuk langzamer. Bovendien werkt de iris-scanner niet goed met brillen of in het donker. Iets wat het probeert te verhelpen door de resolutie van de iris-scanner te verhogen van 2 naar 3 megapixel.

Samsung iris herkenning
Irisherkenning op de S8 is momenteel slechts een gimmick

Het is hierna nog maar de vraag of de iris-herkenning een volwaardig alternatief wordt van de vingerafdrukscanner, laat staan een vervanger zoals Apple's Face ID met Touch ID is. Samsung zou wel vertrouwen hebben in de verbeterde iris-herkenning en brengt het in 2018 naar verluidt ook naar goedkopere modellen. Vooralsnog kennen we irisherkenning alleen in de S8, S8+ en Note8. De Note 7 waar als eerste in werd geïntroduceerd werd uiteindelijk van de markt gehaald. Wijzelf waren op de Samsung Galaxy S8 niet meteen overtuigd van de irisherkenning. Je moet er echt even voor zitten en dat gaat ten koste van het gebruiksgemak. Als Samsung dat met de S9 heeft weten te verbeteren dan geven we het graag een tweede kans.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Midnight Black
€ 255,00 € 255,00   Bekijk
Amazon
64 GB Black
€ 499,95 € 499,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 249,00 € 249,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel