Chinezen laten Nokia 6 (2018) met 18:9 scherm vroegtijdig zien


De Chinese goedkeuringsinstantie Tenaa heeft foto's gepubliceerd van de vermeende 2018-versie van de Nokia 6. Dat toestel moet nog door HMD Global aangekondigd worden dus we kunnen rustig stellen dat ze er iets te vroeg bij zijn. Naast foto's hebben we ook specificaties voor je.

De Nokia 6 (2018) wordt vermoedelijk net als de huidige Nokia 6 een mid-range toestel. Daar hebben ze bij Nokia al een aantal van maar deze '6' moet onderscheiden door z'n langgerekt scherm met 18:9 verhouding. Gevolg is dat er voorop geen ruimte was voor een vingerafdrukscanner, die zit daarom achterop.

Nokia 6
De vermeende Nokia 6 (2018)

Dat het hier om de Nokia 6 (2018) gaat is nog allerminst zeker, vooralsnog zullen we hem via z'n typenummer TA-1054 aanduiden. HMD Global zou overwegen de instap Snapdragon 430-processor uit de Nokia 6 in te ruilen voor een krachtiger Snapdragon 660. Daarmee zal het toestel flink wat sneller van worden. Vooral omdat ook het werkgeheugen van 3 naar 4 GB vergroot wordt. Vooralsnog gaat het om geruchten dus is het altijd raadzaam voorzichtig te zijn met aannames. Als HMD Global nieuwe Nokia-telefoons aankondigt dan zal dat waarschijnlijk rond de CES zijn. Die technologiebeurs begint 9 januari 2018. Afgelopen jaar vond daar de herintroductie van Nokia plaats.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel