De Apple iPhone 6 en 6 Plus vergeleken met de concurrentie

· 9 reacties


Conclusie

Als je honderden euro's hebt geïnvesteerd in apps dan is de keuze makkelijk; dan blijf je bij dat platform. Of dat nou een iPhone is of een Android. Heb je dat niet dan hoef je niet bang te zijn om te switchen. Android en iOS zijn de afgelopen jaren behoorlijk naar elkaar toegegroeid. Zowel qua functionaliteit als uiterlijk. Een dag oefenen is dan in de meeste gevallen genoeg om het je eigen te maken.

Hou je echter van mooie producten die tot in detail zijn afgewerkt en waarvoor je best wat extra's wilt neerleggen dan is de iPhone 6 de keuze. De HTC One M8 is dan een prima goedkoper alternatief mits je wat minder waarde hecht aan uitstekende foto's. Vind je de nieuwe iPhone 6 echter toch te groot dan moet je de Xperia Z3 Compact zeker overwegen. Sowieso als je een waterdichte telefoon nodig hebt moet je bij Sony zijn.

Wil je echter in de kroeg kunnen opscheppen over het aantal functies van je telefoon dan is de Galaxy S5 van Samsung jouw telefoon. Het apparaat zit bomvol functies, veel daarvan zul je niet nodig hebben maar het is altijd leuk erover op te scheppen. De plastic behuizing zul je dan op de koop moeten toenemen. Zit dat je echter toch dwars dan is de Galaxy Alpha een uitstekend alternatief. Een premium uitziende telefoon. Iets mindere specs maar kan het ondanks dat toch prima opnemen tegen de iPhone 6. Wil je echter totaal iets anders, zit je een in tegendraadse fase in je leven of wil je graag opvallen? Dan moet je absoluut voor de Nokia Lumia 930 gaan. Een prima telefoon waarmee je veel waar voor je geld krijgt in een opvallend jasje.

Kan het je allemaal niet groot genoeg zijn overweeg dan alleen de iPhone 6 Plus. Bedenk dat hij echt flink groter is dan oudere iPhones. Dat went wel snel maar bediening met één hand zal vrijwel onmogelijk zijn. Zelfs met de Reachability-functie waarmee je het scherm door twee keer tikken op de Touch ID-sensor naar beneden laat schuiven. Ben je echter wat creatiever aangelegd of krijg je last van je vinger en zou je liever een pennetje willen gebruiken ga dan voor de Note 4. Ook als specificaties je lief zijn dan moet je bij Samsung zijn.

Heb je even wat minder geld dan moet je voor de LG G3 gaan. Die is behoorlijk goedkoper en biedt ook gewoon premium specificaties. Moet een en ander waterdicht zijn dan is de Xperia Z3 de enige keus. Waar je echter ook voor kiest; er is bijna geen foute keus. De verschillen zijn subtiel en het is maar net waar je de nadruk op legt. Laat je in deze beslissing niet gek maken door technieken als 4K of hartslagmeters. Leuk om te hebben maar ze hebben nog geen concrete toepassing.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel