Samsung verkocht inmiddels 55 miljoen keer Galaxy S7/S7 edge


Terwijl Samsung begonnen is met de verkoop van de nieuwe S8 gaat het met diens voorganger ook niet slecht. De verkopen van de S7 en S7 edge zijn zojuist door de 55 miljoen gegaan. Dat is flink beter dan bij de Galaxy S6.

Samsung had met de Galaxy S4 en S5 een ware verkoopklapper in handen. De verkopen van de S6 vielen daarentegen weer tegen en lagen naar verluidt zo'n 10 miljoen exemplaren lager dan diens voorganger. Met de Galaxy S7 heeft Samsung de juiste weg weer ingeslagen. De verkopen daarvan gingen vorig kwartaal door de 55 miljoen exemplaren. Dat zijn de verkopen van de S7 en S7 edge gecombineerd.

Samsung Galaxy S7
Deze viel erg bij mensen in de smaak

Ergens zijn de sterke verkopen opvallend want op het eerste gezicht verschilt de S7 niet zoveel met de S6. Wel bracht Samsung de geheugenkaartslot terug en maakte ze de behuizing waterdicht. Blijkbaar sprak dit consumenten genoeg aan om te upgraden. Vooralsnog zijn de verkopen van de S8 erg gunstig en ook op NieuweMobiel.NL zien we het toestel opvallend vaak terugkomen in de verkooptabellen. Wie echter niet zoveel wil uitgeven kan prima uit met de inmiddels flink goedkopere S7 of S7 edge. In totaal verkocht Samsung trouwens in het eerste kwartaal van 2017 maar liefst 92,8 miljoen smartphones, goed voor 23% van de wereldwijde smartphonemarkt. Het lijkt trouwens niet erg voor de hand te liggen dat Samsung komend jaar last gaat krijgen van de onlangs geïntroduceerde inkomenstoets. Het bedrijf brengt naast dure high-end telefoon ook relatief veel mid-range en budgets telefoons uit. Daarnaast is het effect van deze maatregel nog niet geheel duidelijk en hoeveel invloed die gaat hebben om het gedrag van consumenten.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Pink Refurbished
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7 edge
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Pink Refurbished
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel