Samsung Galaxy S8-release geplaagd door reboot-problemen en rode gloed

· 1 reactie


De Samsung Galaxy S8 ligt inmiddels samen met de S8+ in de Nederlandse winkels. De eerste reacties zijn positief en de verkoop verloopt goed. Toch zijn er klachten waaronder spontane herstarts en een rode gloed op het scherm. Kinderziektes, zo lijkt.

Waar de rode tint van het scherm op de S8 en S8+ aan te wijten is lijkt niet geheel duidelijk. Volgens Samsung is het in ieder geval geen hardwareprobleem wat goed nieuws is omdat het dus geen exemplaren hoeft terug te roepen. Er schijnt al een softwarefix voor gemaakt te zijn die de meeste problemen weet op te lossen. Deze update voegt een extra functie toe in het schermmodus-menu. Wie kiest voor Adaptive Display kan nu ook kleurbalans instellen. Bijvoorbeeld op koeler. Sommige andere fabrikanten kennen deze optie als "kleurtemperatuur".

Samsung Unpacked Galaxy S8
Release Samsung S8 veelbelovend maar niet vlekkeloos

Terwijl dat probleem is opgelost duikt weer een nieuw probleem op. Sommige eigenaren van een Galaxy S8 of S8 Plus melden last te hebben van spontane reboots van hun apparaat. Ook hier lijkt sprake te zijn van een softwareprobleem. Soms zou het helpen om het toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. In andere gevallen lijkt er een verband te zijn met een geplaatste geheugenkaart. Het is dan raadzaam deze te verwijderen om te zien of de problemen daarmee verholpen zijn. Op het Samsung forum zijn ook voorbeelden te lezen van gebruikers waarvan het toestel continue aan het rebooten is. Een oplossing is dan om het toestel ter reparatie aan te bieden bij Samsung zelf. Ongemakken, vooral zo vlak na de release van het nieuwe vlaggenschip. We sluiten niet uit dat Samsung snel de achterliggende oorzaak zal adresseren met weer een nieuwe softwarefix.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Blue Refurbished
€ 239,00 € 239,00   Bekijk
Amazon
Black
€ 562,85 € 562,85   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Black Refurbished
€ 319,00 € 319,00   Bekijk
Amazon
Silver
€ 479,00 € 479,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel