Samsung Galaxy S8 niet compatible met oudere draadloze laders


Sommige eigenaren van een Samsung Galaxy S8 en S8+ melden dat hun nieuwe toestel niet werkt met de oudere draadloze laders van het bedrijf. Zo werkt de Wireless Fast Charging-lader die voor de S7 geïntroduceerd werd bijvoorbeeld niet.

Wanneer de S8 of S8+ op de Wireless Fast Charger die samen met de S7 geïntroduceerd werd gelegd wordt krijgt de gebruiker de melding "irregular charging detected". Het lijkt om een soort veiligheidswaarschuwing te gaan. Waarom Samsung ondersteuning voor oudere draadloze laders heeft geschrapt is gissen. Mogelijk om zoveel mogelijk problemen die rondom de batterij op kunnen treden te voorkomen. Toch is het opvallend dat oudere draadloze laders niet werken omdat ze wel allen met de Qi-standaard werken.


Het 'probleem' in actie

Eigenaren die toch per se draadloos willen laden zullen een nieuw laadstation moeten kopen. Een alternatief is om de Wireless Charging-dock te voorzien van een andere lader dan de Fast Charger die Samsung meelevert met het toestel, zo suggereert SamMobile. Of Samsung ondersteuning voor de oudere draadloze laders later toch mogelijk gaat maken via bijvoorbeeld een software update is onbekend. Het zal technisch ongetwijfeld kunnen maar de vraag is of er dan extra gevaar voor bijvoorbeeld oververhitting optreedt. Een extra batterijprobleem kan Samsung echter niet gebruiken. Benieuwd of jouw draadloze lader met de S8 werkt? Deze modellen werken in ieder geval niet: EP-TA20JBE en EP-TA20JWE.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 249,00 € 249,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 299,00 € 299,00   Bekijk
Amazon
Orchid Grey
€ 868,37 € 868,37   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel