Sony rolt Android 7.1.1 Nougat uit voor Sony Xperia XZ en X Performance


Eigenaren van een Sony Xperia XZ en X Performance kunnen vanaf nu Android 7.1.1 Nougat downloaden voor hun toestel. Sony rolt de update momenteel uit.

Het uitbrengen van Android-updates is de laatste tijd niet zo vanzelfsprekend als het zou moeten. Dat geldt vooral voor oudere toestellen. Zo werd de Xperia X Performance in februari van 2016 aangekondigd en mag deze nu toch de allernieuwste Android-versie tegemoetzien. De Xperia XZ is iets nieuwer; die kwam in september 2016 uit. De nieuwe Android-versie betekent automatisch dat eigenaren functies krijgen die Google met versie 7.1.1 introduceerde. Denk dan aan nieuwe emoji en app shortcuts.

Sony Xperia XZ Android 7.1.1 Nougat update

Dat laatste zal helaas niet werken omdat de Xperia Home-launcher dat helaas nog niet ondersteunt. We weten niet of Sony daar op een later tijdstip alsnog mee komt. Sony bracht zowel de X Performance als XZ destijds uit met Android 6.0 Marshmallow, in november 2016 bracht het nog de update naar Android 7.0 Nougat uit. Nu ook de laatste Android-versie volgt zou je kunnen stellen dat beide modellen goed onderhouden worden door de Japanse fabrikant. Of het hier voorlopig bij blijft is onduidelijk. De volgende Android-versie staat voorlopig bekend onder z'n codenaam Android O. Naar welk lekkernij de O straks verwijst is nog niet bekend gemaakt.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel