Samsung gaat gereviseerde Note 7 als Note 7R in juni verkopen


Samsung gaat haar voorraden van de Galaxy Note 7 toch verkopen. Opgeknapte modellen krijgen een kleinere batterij en een lagere adviesprijs. De gerecyclede Note 7R komt vanaf juni uit beginnend in Zuid-Korea.

Samsung stond al onder druk om wat te doen met de enorme voorraden van de Note 7. Het bedrijf had voordat tot een wereldwijde terugroepactie werd overgegaan enorme voorraden aangelegd. De verwachtingen waren immers hooggespannen, de eerste reviews waren uiterst positief en de voorverkoop liep buitengewoon goed. Naar schatting bezit Samsung momenteel zo'n 4 miljoen exemplaren. Het bedrijf stond na het definitief terugroepen onder druk van onder meer Greenpeace om wat nuttigs te doen met de voorraden. Zo werd er nog tijdens Samsung's presentatie afgelopen MWC gedemonstreerd.

Samsung Galaxy Note 7R
Voorraden Note 7 mogelijk toch verkocht

Samsung heeft een andere, kleinere batterij in het toestel verwerkt; 3.200 tegen 3.500 mAh. Dit moet de oververhittingsproblemen waar het toestel direct na het uitkomen te maken mee had voorkomen. Juist omdat Samsung koos voor een zo groot mogelijke batterij in een toch compacte behuizing zou één van de redenen geweest zijn waardoor sommige exemplaren spontaan in vlam vlogen. Het gereviceerde toestel krijgt een lager prijskaartje mee van 700.000 Zuid-Koreaanse Won, omgerekend zo'n 570 euro. Dat is flink lager dan de 849 euro die het toestel na introductie als adviesprijs meekreeg. Of die prijs hier ook gaat gelden is afwachten. Samsung moet de introductie van de Note 7R nog officieel aankondigen. Details zoals waar het toestel allemaal te koop wordt aangeboden zullen dan pas bekend worden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel