Google maakt bekend tot wanneer Pixel en Pixel XL updates krijgen


Je zou het niet zeggen maar Google is nog maar sinds kort zelf actief op de smartphonemarkt. De Pixel en Pixel XL zijn de eerste mobiele telefoons die het bedrijf echt zelf maakt en uitbrengt. En nu weten we tot wanneer updates gegarandeerd zijn.

Want Google heeft op de ondersteuningspagina van de Pixel en Pixel XL genoemd tot wanneer beide toestellen updates krijgen. Tot oktober 2018 krijgen beide toestellen in ieder geval nog nieuwe Android-versies. Daarmee lijkt het zeker dat de Pixels in ieder geval nog Android P zullen ontvangen. De ondersteuning loopt niet in 2018 af. Google belooft nog tot zeker oktober 2019 met beveiligingsupdates te komen. Dat klinkt allemaal nog erg ver weg maar het komt er op neer dat Google slechts 2 jaar Android-updates geeft en 3 jaar ondersteuning geeft. Erg ruim is dat niet.

Google Pixel minimum update schema
Screenshot van Google's update schema voor de Pixel

Zo biedt Apple bijvoorbeeld, toch wel Google's grootste concurrent, nog altijd ondersteuning voor de Apple iPhone 5 die inmiddels 5 jaar geleden uitkwam. Natuurlijk sluiten we niet uit dat Google de ondersteuningstermijn verlengt, het nu afgegeven schema is een minimum. Google zegt alleen dat het geen gegarandeerde updates na oktober 2019 meer geeft. Android-telefoons worden vaker bekritiseerd dat ze laat of zelfs helemaal geen beveiligingsupdates meer krijgen na het uitkomen. Google zou er goed aan doen om zelf het juiste voorbeeld te geven en in ieder geval Apple te evenaren als het gaat om ondersteuningsbeleid. Overigens is Google's updatebeleid voor de Pixel en XL niet nieuw; het bedrijf gaf de Nexus-serie dezelfde termijn.


Prijsvergelijker Google Pixel

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel


Prijsvergelijker Google Pixel XL
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
128 GB Black
€ 478,32 € 478,32   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel XL


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel