Huawei heeft spijt van reactie na componenten-gate P10 en P10 Plus


In een blogpost gepubliceerd op Weibo geeft CEO van Huawei aan spijt te hebben van de officiële reactie op de commotie die is ontstaan door het toepassen van verschillende componenten. Die reactie was volgens Richard Yu zelfs "arrogant".

In dezelfde verklaring noemt Yu dat dit een wake-up call is voor Huawei. De commotie ontstond nadat sommige klanten op social media hadden geklaagd over het snelheidsverschil tussen verschillende exemplaren van de P10 en P10 Plus. Dit snelheidsverschil zou te wijten zijn aan het feit dat Huawei verschillende soorten componenten gebruikt. In de telecombranche komt dit vaker voor alleen past Huawei bijvoorbeeld geheugenchips van zowel eMMC en UFS toe.

Huawei P10 hands-on

Het snelheidsverschil tussen beide technieken is groot. Zo gaf Huawei eerder nog bij de Mate 9 aan dat UFS een snelheidsverschil van 100% zou opleveren. En toch beloofde het bedrijf dat eigenaren van de P10 of P10 Plus hier niets van zouden merken doordat er op softwaregebied voldoende optimalisaties zouden zijn aangebracht. Dit spreekt berichten van consumenten tegen die het snelheidsverschil wel degelijk zouden opmerken. Huawei, net als veel andere fabrikanten overigens, passen vaker verschillende componenten toe in dezelfde producten om tekorten in de voorraden beter op te kunnen vangen. Huawei's groei wereldwijd was de afgelopen jaren significant en ook de outlook van dit jaar is ambitieus.

Meer nederigheid

De CEO van de consumententak van Huawei Richard Yu noemt die eerste reactie op de commotie nu "arrogant" en belooft meer nederigheid en beter naar consumenten te zullen luisteren. Er is een speciale taakgroep opgericht die precies dit tot doel heeft. De CEO zelf zal de komende dagen zelf naar winkels gaan om in contact met consumenten te treden. Het bedrijf belooft lering te trekken uit de ontstane problemen. Dit zou kunnen leiden dat het bedrijf minder consessies gaat doen bij haar vlaggenschepen. Op zich geen gekke gedachte, wie honderden euro's betaalt voor een high-end telefoon verwacht ook het beste van het beste.


Prijsvergelijker Huawei P10
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
32 GB Silver
€ 278,31 € 278,31   Bekijk
bol.com Partner
Black
€ 394,99 € 394,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel