Huawei bevestigt: de ene P10 is de andere niet


Huawei heeft bevestigd dat het verschillende onderdelen gebruikt in haar P10 en P10 Plus vlaggenschip. Op zich komt dit vaker voor maar die onderdelen kunnen wel van grote invloed zijn op de uiteindelijke prestaties. Hoe dat komt leggen we hier uit.

Chinese consumenten merkten al eerder op dat Huawei varianten van de P10 en P10 Plus leveren met een snelle LPDDR4 en UFS 2.1 configuratie. Dit type geheugen is enorm snel. Het probleem is dat sommige modellen worden geleverd met het veel langzamere LPDDR3 en eMMC 5.1 geheugen. Intussen zijn er ook meldingen van exemplaren met UFS 2.0 geheugen. Hiermee wordt de aanschaf van het toestel een soort loterij waarbij je maar geluk moet hebben welke configuratie je krijgt. In een verklaring aan Android Authority bevestigt Huawei verschillende soorten geheugen te gebruiken.

Huawei UFS 2.1 claim
Huawei verwijdert snelheidsclaim UFS 2.1

Huawei zegt echter dat klanten geen verschil kunnen merken. Dat strookt niet geheel met wat Huawei zegt over de Mate 9. Daarbij noemt het expliciet het gebruik van UFS 2.1 en de voordelen daarvan ten opzichte van eMMC 5.1. Op die productpagina wordt een snelheidsverbetering van 100% genoemd. Ook LPDDR4 zou ten opzichte van LPDDR3 40% sneller zijn. Inmiddels heeft Huawei die eerste claim van de website gehaald. Huawei is zeker niet de eerste fabrikant die verschillende componenten gebruikt in hetzelfde model. Deze methode is zelfs erg gebruikelijk om toch in korte tijd veel producten te kunnen afleveren. Het snelheids- of kwaliteitsverschil is alleen vaak niet zo groot in de praktijk. Dat lijkt getuige de hoeveelheid klachten van Chinese gebruikers nu niet op te gaan.


Prijsvergelijker Huawei P10
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
Silver
€ 292,43 € 292,43   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P10


Prijsvergelijker Huawei P10 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
Black
€ 642,24 € 642,24   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P10 Plus


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel