Samsung: Galaxy S7-familie kent geen batterijproblemen


Na enkele berichten over in vlammen opgaande Galaxy S7-toestellen en met het Note 7-fiasco nog vers is het geheugen zag Samsung zich genoodzaakt een statement te versturen over de veiligheid van het vlaggenschip. Er is niets aan de hand.

Dat wil zeggen; Samsung heeft niets kunnen vinden van fabricage- of ontwerpfouten in de Galaxy S7 en S7 edge. Het heeft ook nog geen ontploft exemplaar in handen gehad om nader te kunnen onderzoeken, het lijkt er dus vooralsnog op dat het aan externe factoren ligt. Denk aan een lelijke val of gebruik van een niet originele oplader. Als de Samsung Galaxy S7 van dezelfde problemen last zou hebben als de Note 7 dan hadden we dat ook al eerder ontdekt; van het model zijn inmiddels al tientallen miljoen exemplaren verkocht. In de VS alleen al meer dan 10 miljoen.

Samsung Galaxy S7-familie
Deze zijn veilig, aldus Samsung

Alle batterijproblemen bezorgen Samsung intussen wel de nodige kopzorgen. Niet alleen zag het de winst over afgelopen kwartaal volledig verdampen, het loopt door het Note 7-fiasco ook ogenschijnlijk imagoschade op. Overigens wordt het effect van dat laatste wel klein ingeschat. Zo leverden Note 7-klanten maar moeizaam hun naar nu blijkt onveilig exemplaar in. Overigens is Samsung niet de enige fabrikant die te maken heeft met batterijproblemen, ook concurrent Apple ontspringt de dans niet. Zo schijnen sommige exemplaren van de iPhone 6s die tussen september en oktober van 2015 gemaakt zijn last te hebben van vastlopers als gevolg van een defecte batterij. Apple start nu een omruilprogramma waarbij de batterij kosteloos vervangen wordt. Voorwaarde is wel dat je iPhone vrij is van overige beschadigingen. Zit er bijvoorbeeld een barst in je scherm? Dan zul je die eerst moeten laten repareren, de kosten hiervan zijn voor de gebruiker.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Pink Refurbished
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7 edge
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Pink Refurbished
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7 edge


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel