Een hoesje om je mobiel: de voor- en nadelen


Was het vroeger nog een taboe, inmiddels is het steeds meer een vertrouwd gezicht. We hebben het over een hoesje om je mobiel. Wat is naast bescherming het belangrijkste voordeel? En wat zijn juist de nadelen?

Je vindt ze mooi of niet, er is eigenlijk geen tussenweg. En terwijl de één het heeft over een hoesje, noemt de andere het een case. Het maakt eigenlijk niet uit want we hebben het in beide gevallen over hetzelfde; bescherming voor je mobiel. Natuurlijk maakt het je telefoon iets dikker en zwaarder maar er zijn tal van voordelen. Bescherming is er natuurlijk één. Omdat een mobiele telefoon vandaag de dag uit vrijwel één groot beeldscherm bestaat is de kans op krassen en barsten groot. Eén ongelukkige val kan genoeg zijn. En doordat een hoesje je telefoon langer mooi houdt zorgt het ervoor dat de inleverwaarde hoger is, mocht je hem na een jaar of twee weer willen verkopen.

Huawei P8 Lite case
Functioneel en uniek

Voordelen

Maar er zijn meer voordelen die pleiten voor een hoesje. Zo zijn er ook hoesjes verkrijgbaar met ruimte voor een bankpasje en papiergeld. Hierdoor kun je je portemonnee thuislaten en dat scheelt weer ruimte. Dankzij speciale apps zoals Passbook en Stocard voor iOS en Qlever voor Android kun je klantenkaarten inscannen en dus ook thuislaten. Ook een pluspunt is dat je je door een hoesje beter kunt onderscheiden. Tegenwoordig loopt haast iedereen met dezelfde telefoon rond en hoe herken je dan de jouwe? Zoeken we bijvoorbeeld op Knaldeals op ‘Huawei P8 Lite hoesjes’ dan zien we meteen ook enkele opvallende kleuren waarmee je je telefoon toch kunt personaliseren. Een groot voordeel omdat de P8 Lite zelf maar in drie kleuren verkrijgbaar is; zwart, wit en goud.

Nadelen

Een hoesje kent ook zeker nadelen. Zo kan zand zich tussen het hoesje en je telefoon nestelen en voor flink wat krassen zorgen. Ook zien we dat mensen met een hoesje onvoorzichtiger worden. Zelfs een hoesje levert geen 100% bescherming op. Het blijft dus oppassen. Misschien het grootste nadeel is het extra gewicht en de extra dikte die het oplevert. Telefoons zijn echter de afgelopen jaren flink dunner geworden wat dit bezwaar grotendeels teniet doet. Wie zich hier echt zorgen over maakt moet ook zeker eens kijken naar de hoesjes zonder voorkant. Die leveren met name aan de achter- en zijkanten bescherming en maken je telefoon nauwelijks groter. Toch bescherming tegen een minimale footprint.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel