HTC kondigt koptelefoonloze Bolt internationaal aan als 10 evo


HTC denkt net als Apple weg te kunnen komen met het uitbrengen van een smartphone zonder koptelefoonaansluiting. De HTC 10 evo kwam eerder al als Bolt in de VS uit en krijgt nu ook een internationale lancering.

In navolging van Apple verklaart nu dus ook HTC de oorlog aan muziekliefhebbers. Het beluisteren van je favoriete muziek met je eigen koptelefoon lukt op de 10 evo alleen met een adaptertje. Wil je dan ook gelijktijdig kunnen opladen dan heb je een andere adapter nodig. Draadloos muziek luisteren via Bluetooth werkt natuurlijk wel. Apple kan dit geintje bij haar klanten uithalen omdat die veel meer slikken dan de reguliere klant. Of HTC-klanten deze concessie net zo eenvoudig accepteren moet nog maar blijken.

HTC 10 evo zilver
Nog onduidelijk of HTC 10 evo naar Nederland komt

De HTC 10 evo heeft verder dezelfde metalen behuizing als de HTC 10 maar is nu wel IP57-waterdicht. Verder is het beeldscherm een fractie groter; 5.5 inch, de cameraresolutie een stukje hoger; 16 megapixel en de selfiecamera een tikkeltje scherper; 8 megapixel. Voorop zit nog steeds een vingerafdrukscanner die in 0,2 seconde toegang kan geven. De batterij komt uit op 3.200 mAh wat net geen 10% meer is dan in de HTC 10. Dat voordeel zal echter grotendeels teniet worden gedaan door het grotere scherm. HTC praat het ontbreken van een koptelefoonaansluiting goed door een nieuw soort USB Type-C koptelefoon mee te leveren. Dit zou volgens HTC de eerste zijn met Adaptive Audio waarbij de vorm van iemands oor geanalyseerd wordt om vervolgens geluid geheel te personaliseren. Het is nog onduidelijk of ook in Nederland deze 'USB Type-C dual adaptive earphones' in de doos zullen zitten. Het is sowieso nog onduidelijk of HTC Nederland de 10 evo hier naar toe brengt, het bedrijf is vooralsnog akelig stil over een release. Er wordt wel gesproken dat de verkoop van het toestel alleen online gebeurt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel