Dit filmpje laat iedere iPhone crashen


Schijnbaar is een 5-tellend filmpje genoeg om iedere iPhone te laten vastlopen. Iedereen die het filmpje bekijkt zal na een aantal tellen met een volledig vastgelopen iPhone te maken hebben die alleen nog maar tot leven gewekt kan worden door reset.

Het gaat om dit filmpje afkomstig van een Chinese website. Het MP4-bestand kan ook via iMessage naar iemand gestuurd worden waarna diens iPhone vrij snel na het bekijken ervan vastloopt. Waarom die dat doet is nog niet exact bekend maar mogelijk heeft het te maken met het corrupt zijn van het filmpje waarmee iOS niet overweg kan. Apple heeft nog geen fix voor dit probleem.

iPhone crash filmpje
Een screenshot uit het bewuste filmpje

Het lijkt wel om een grondig probleem te gaan want een vastgelopen iPhone kan alleen weer tot leven worden gewekt door een reset; druk hierbij enige tijd zowel de homeknop als de powerknop in. Wie een iPhone 7 heeft zal de powerknop met de volume-omlaag-toets tegelijk voor 5 tellen moeten indrukken. Die iPhone beschikt namelijk niet meer over hardwarematige homeknop. Het ligt in de lijn der verwachting dat Apple binnenkort met een fix voor iOS komt waarin dit probleem zal worden opgelost. Tot die tijd is het opletten wanneer iemand je voor de grap een filmpje stuurt. Dat is meteen de reden waarom we het filmpje niet in dit nieuwsbericht hebben gezet maar een screenshot. Het filmpje start automatisch en zou je die dus op een iPhone hebben bekeken dan zou je telefoon zijn vastgelopen.


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Silver
€ 286,00 € 286,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel