Firmware Update Friday - Week 39


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de OnePlus 2, de Apple Watch, de Samsung Galaxy S5 mini, de Jolla en voor de Apple iPhone 4s en hoger.

OnePlus 2 - OxygenOS 2.1.0

OnePlus is afgelopen week bezig geweest met de OnePlus 2. Versie 2.1.0 van het eigen besturingssysteem Oxygen is namelijk vrijgegeven. De update zit volgens OnePlus vol bugfixes en verbeteringen. Zo komt er een handmatige cameramodus, ondersteuning voor RAW, een kleurbalans-optie voor het scherm, ondersteuning voor Exchange-accounts en het sneller kunnen in en uitschakelen van de vliegtuigmodus. Stuk voor stuk welkome verbeteringen. De update wordt gefaseerd uitgerold dus sommige eigenaren moeten geduld hebben.

Apple Watch - watchOS 2.0

Iets later dan verwacht rolt Apple dan toch watchOS 2.0 uit voor de Apple Watch. Eigenlijk had deze versie samen met iOS 9 vorige week uitgerold moeten worden maar dat bleek vanwege een last-minute bug onmogelijk. Inmiddels is hij wel beschikbaar. Eigenaren krijgen hiermee de beschikking over native apps, nieuwe en interactieve watchfaces en nog tal van andere verbeteringen. Apple legt ze stuk voor stuk uit op haar website.

Samsung Galaxy S5 mini - Android 5.1.1

De derde update deze week betreft Android en is van toepassing op de Galaxy S5 mini van Samsung. De update brengt eigenlijk alle verbeteringen die met versie 5.1.1 van Android gepaard gaan. Veel beveiligingsverbeteringen dus en daarom is het raadzaam de update zo snel mogelijk uit te voeren. Wanneer Nederlandse gebruikers aan de beurt zijn is onduidelijk. Samsung rolt de update land per land uit dus dat kan nog even duren.

iOS 9.0.1

Een week nadat Apple iOS 9 uitbracht is er al een kleine bugfix beschikbaar. Deze is dus beschikbaar voor de iPhone 4s, 5, 5s, 5c, 6, 6 Plus, 6s en de 6s Plus. De update verhelpt onder andere het probleem dat sommige gebruikers hadden om hun iPhone bij te werken. Ook het overschrijven van APN-instellingen wordt nu voorkomen. Sommige gebruikers hadden daar last van en konden vervolgens niet meer mobiel internetten. Zoals gebruikelijk komt de update automatisch op je toestel binnen.

Jolla - Sailfish 2.0

Sluiten we de Firmware Friday deze week af met een update voor de Jolla-telefoon en tablet. Het gaat specifiek om Sailfish 2.0 die een nieuwe look-and-feel met zich meebrengt. Jolla hoopt hiermee de interface simpeler te maken. Los van de zogenaamde carrousel-weergave zijn er tal van andere wijzigingen die Jolla stuk voor stuk beschrijft op haar webblog.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel