Eerste Apple iPhone 6s-reviews overwegend positief; upgrade niet altijd nodig


Hij is nog nergens officieel te koop maar de eerste iPhone 6s en iPhone 6s Plus reviews zijn binnen. En zonder uitzondering zijn die positief. Gebruikers met een iPhone 6 hoeven niet meteen te upgraden, voor gebruikers met oudere modellen geldt dat wel.

De iPhone 6s en 6s Plus liggen pas vanaf 25 september in de winkel. In Nederland wordt het model echter later verwacht. Het gaat dit jaar om een -S iPhone dus geen verschillen in het uiterlijk maar vooral onder de motorkap. Dit jaar wordt vooral gemikt op het 3D Touch-scherm en de nieuwe 12 megapixel camera en bijbehorende functies.

3D Touch

Volgens The Verge is 3D Touch erg handig waar het wordt aangeboden. Het is alleen dat momenteel weinig apps er gebruik van maken, alleen de apps van Apple. Je hebt er dus momenteel nog weinig aan, dat zal pas later komen.

iPhone 6s 3D Touch

Live Photos

Over Live Photos zegt TechCrunch dat het een interessante toevoeging is. Je moet alleen wel onthouden om niet meteen weg te draaien zodra je een foto geschoten hebt maar juist een tel of twee wachten. Anders krijg je rare resultaten. Ze roemen verder de snelle TouchID-functie. Nog voordat ze hem uit hun broekzak kunnen halen is de iPhone 6s klaar voor gebruik. Wie even snel alleen z'n notificaties wil bekijken volstaat dan misschien beter de powerknop even in te drukken.

Selfiecamera

De nieuwe selfiecamera met schermflitser is een van de weinigen die door Mashable genoemd wordt. Het zorgt voor scherpe opnames die vooral door de Kardashians gewaardeerd zullen worden. Ook noemen ze de nieuwe Notitie-app als iets positiefs en in het bijzonder de liniaal-functie. Twee vingers en je krijgt een liniaal waarlangs je kunt tekenen.

iPhone 6s selfiecam

A9-processor

De Telegraph besteedt aandacht aan de nieuwe Rose Gold-uitvoering en vindt hem meer koper-achtig dan roze. Ze roemen de nieuwe A9-processor die veel sneller is waardoor multitasking een stuk vlotter gaat.

Kritiek

Er zijn ook kritische noten. Zo beklaagt The Wall Street Journal zich vooral over de batterijduur. Die zou namelijk niet veel beter zijn dan bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Dat is ook niet zo verwonderlijk; beide telefoons hebben een kleinere batterij dan hun voorganger. De software en hardware is weliswaar zuiniger geworden maar door extra functies merk je dat vrijwel nergens in terug, zo schrijven ze.

iPhone 6s battery life

Bloomberg merkt op dat 3D Touch, ondanks dat het een slimme vinding is, wel wat gewenning vereist. Vooral op het homescreen pakte dat wel eens verkeerd uit waardoor je de animatie krijgt als je een app wilt verwijderen. Ook kun je er momenteel nog niet veel mee.

Conclusie

Waar vrijwel iedereen het over eens is is dat je het 16 GB instapmodel moet mijden. Vooral omdat Live Photos en de 4K video-functie meer ruimte innemen is dat model eigenlijk niet bruikbaar voor dagelijks gebruik. Waar ze het ook, met een enkele uitzondering, over eens zijn is dat iPhone 6-gebruikers niet meteen hoeven te upgraden naar een iPhone 6s Plus. De verschillen zijn handig en interessant maar 3D Touch wordt pas echt handig als apps van derden er ondersteuning voor gaan aanbieden. En dan is vermoedelijk de iPhone 7 uit, waar je op dat moment beter voor kunt gaan. Bezit je echter momenteel een iPhone 5s of ouder? Dan is het een ander verhaal en zou je eigenlijk een iPhone 6s moeten aanschaffen.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Swoop
16 GB Space Grey Refurbished
€ 159,00 € 159,00   Bekijk
GSMWEB.nl
64 GB Black Refurbished
€ 184,00 € 184,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Swoop
64 GB Space Grey Refurbished
€ 259,00 € 259,00   Bekijk
TelefoonDiscounter.nl
Gold Refurbished
€ 279,00 € 279,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel