LG brengt premium en van metaal gemaakte Class uit


LG heeft er een nieuwe premium mid-range telefoon bij; de Class. LG lijkt duidelijk een nieuwe weg in te slaan want het ontwerp lijkt niet op voorgaande telefoons. Zo is het toestel volledig van metaal en is het schermglas licht gebogen.

De LG Class laat zich nog het beste omschrijven als een prijzige maar premium mid-range telefoon. Eigenlijk vallen de specificaties helemaal niet tegen. Zo zit er achterop een 13 megapixel camera met voorop een zeer behoorlijke 8 megapixel exemplaar. Volgens LG gaat het zelfs om dezelfde 8 megapixel sensor die in het huidige vlaggenschip de G4 zit. De behuizing is volledig van metaal en net als bij andere moderne LG-telefoons zitten de bedieningsknoppen aan de achterkant.

LG Class
De metalen LG Class

Laser autofocus ontbreekt maar wel heeft LG ruimte gemaakt voor een relatief grote luidspreker van 1 watt. Het beeldscherm van de Class meet 5 inch en beschikt over een HD-resolutie. Binnenin ligt een Snapdragon 410-processor op 1,2 GHz en er kan gebruik worden gemaakt van 1,5 GB aan werkgeheugen. Er is ondersteuning voor 4G ingebouwd. Doordat LG gebruik maakt van een metalen unibody zit de 2.050 mAh grote batterij ingebouwd. De LG Class moet omgerekend zo'n 300 euro kosten en het is nog maar de vraag of hij hier uitkomt. Daar zijn namelijk geen mededelingen over gedaan. Voorlopig zul je dus naar Zuid-Korea moeten om een exemplaar te bemachtigen.

Update: Inmiddels is de LG Class hier ook officieel uitgebracht alleen dan onder de naam LG Zero.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel