Firmware Update Friday - Week 38


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week de release van iOS 9 voor de Apple iPhone 4s, 5, 5c, 5s, 6 en 6 Plus en tot slot ook nog een update voor de Samsung Galaxy S6 en S6 edge.

iOS 9

Een groot aantal iPhone-eigenaren kan vanaf deze week aan de slag met iOS 9. We hebben het dan over de iPhone 4s, 5, 5c, 5s, 6 en de 6 Plus. Apple kondigde iOS 9 aan tijdens het WWDC in juni van 2015 en het moet iOS nog slimmer maken. Als we enkele zaken moeten benadrukken dan noemen we de proactieve suggesties, batterijbespaarmodus en de vernieuwde apps. Het gaat uiteraard om een grote update waarvoor je batterij voor ten minste 50% gevuld moet zijn. Doe dit dus met een stroompunt en WiFi-netwerk in de buurt.

Samsung Galaxy S6 en S6 edge

Sluiten we af met een update die Samsung ons min of meer door strot duwt. Hij is van toepassing op de Galaxy S6 en S6 edge en eigenlijk verhelpt deze update niets. Het enige wat het doet is enkele Microsoft-apps installeren. Of je dat wilt of niet. Het gaat om Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Hoe handig ook, de update is 200 MB in omvang en je hebt er verder weinig over te zeggen. De apps worden vermoedelijk vanwege een geschil tussen Samsung en Microsoft toegevoegd.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel