Apple: Screenprotectors hinderen werking 3D Touch op iPhone 6s niet


Het paradepaardje van de Apple iPhone 6s en 6s Plus is toch wel 3D Touch. Dat moet een extra dimensie geven aan het multitouch-scherm wat Apple groot heeft gemaakt. Hoe zit het alleen als je van plan bent een screenprotector te gebruiken?

Die vraag stelde iemand aan de marketing baas van Apple; Phil Schiller. Het antwoord is kort maar krachtig; als de screenprotector voldoet aan de eisen van Apple dan werkt dat gewoon met 3D Touch op de nieuwe iPhone 6s en 6s Plus. In de 'Case Design Guidelines' legt Apple uit wat die voorwaarden zijn, te weten; niet dikker dan 0,3 millimeter, er mag geen lucht tussen de screenprotector en het scherm zitten en hij moet elektrisch geleidend zijn.

3D Touch and screenprotectors
Apple's antwoord
Apple case guidelines
Apple's regels

Als je screenprotector daaraan voldoet dan zal hij gewoon werken in combinatie met 3D Touch. Die techniek meet hoe ver je het scherm indrukt. Nu is dat bij een capacitief touchscreen erg minimaal maar Apple heeft een manier bedacht om dat toch te kunnen meten. Er ontstonden twijfels of een screenprotector de werking daarvan niet zou hinderen maar daarover hoeven we ons volgens Apple dus geen zorgen te maken.

Bron: 3D Techtronics


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Black
€ 309,95 € 309,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Silver
€ 279,00 € 279,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel