OnePlus One


OnePlus One
OnePlus one schuin rechterzijkant
OnePlus one gedraaid schuin
OnePlus one achterkant sandstone zwart
OnePlus one achterkant silk wit
Review
1 review
 
Geef jouw beoordeling en maak kans op €50
Status
VerkrijgbaarWitZwart
Schermformaat
5,5 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten OnePlus One

 • High-end vlaggenschip voor relatief weinig geld
 • Groot beeldscherm
 • Prima camerasensor afkomstig van Sony
 • Draait alternatief Android-besturingssysteem dus geen bemoeienis van Google

Minpunten OnePlus One

 • Geheugen kan niet worden uitgebreid en batterij is niet vervangbaar

Prijsvergelijker OnePlus One
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 16,50 € 0,00 100 500 MB   Tip
hollandsnieuwe € 21,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
Telfort € 23,50 € 0,00 150 1000 MB 4G Bekijk
Vodafone € 24,00 € 0,00 150 500 MB   Bekijk
T-Mobile € 27,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
KPN € 31,00 € 0,00 200 1000 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de OnePlus One met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De OnePlus One in het kort

De OnePlus One is een vrij bijzonder concept. Het Chinese OnePlus bracht een high-end smartphone uit zonder marketing en zonder hoge prijs. Om er eentje te kunnen bemachtigen moest je uitgenodigd worden. Vandaag de dag kun het de "Flagship Killer" echter zonder uitnodiging krijgen.

Geen overbodige luxe

Men neme een groot 5,5 inch Full HD-scherm, stopt daar allerlei high-end componenten achter en laat vervolgens alle dure marketing en andere overbodige zaken achterwege. Het resultaat is deze betaalbare OnePlus One. Een Chinese Android-smartphone waar in het begin maar moeilijk aan te komen was. Tegenwoordig kan vrijwel iedereen een exemplaar bemachtigen. OnePlus maakt tot begin 2015 gebruik van CyanogenMod dat gebaseerd is op Android. Daarna schakelt men over op het eigen OxygenOS, dat overigens ook gewoon op Android gebaseerd is.

OnePlus one schuin rechterzijkant

Sony camerasensor

Het is niet verwonderlijk dat veel smartphonefabrikanten vandaag de dag met afgrijzen kijken naar de OnePlus One. De losse toestelprijs ligt enkele honderden euro's lager dan die van hun. En toch krijg je voor dat bedrag een high-end smartphone. Bovendien eentje met een groot 5,5 inch IPS-scherm en Full HD-resolutie. Er is verder een 13 megapixel grote camerasensor van Sony (de Exmor IMX 214). Dat is dezelfde als in de Google Nexus 6. Deze cameramodule is opgebouwd uit 6 verschillende en voorkomt zaken als vervorming en kleurschifting. Bovendien kan de camera video in 4K opnemen.

Belangrijkste OnePlus One specificaties

 • Voorzien van snel mobiel 4G-internet
 • Quadcore-processor (Snapdragon 801) op 2,5 GHz, 3 GB aan RAM-werkgeheugen
 • Selfiecam met 5 megapixel grote sensor
 • Keuze uit 16 en 64GB aan opslag
 • 13 megapixel hoofdcamera + 4K-video
 • beeldscherm van 5.5 inch groot voorzien van Corning Gorilla-glas
 • Bekijk alle OnePlus One specs

Alles heeft z'n prijs

Aan de onderkant treffen we twee speakers aan. Verwacht daar echter geen stereo-geluid uit; het gaat namelijk om precies dezelfde audio-uitvoer. Alvorens tot aanschaf over te gaan moet ook worden stilgestaan bij het geheugen. Bij veel Android-smartphones kan een geheugenkaart bijgeplaatst worden. Bij deze OnePlus One kan dat niet. Je zult vooraf dus goed moeten nadenken hoeveel opslag je nodig denkt te hebben; 16 of 64 GB. Ook de batterij van de OnePlus One kan niet vervangen worden. Deze 3.100 mAh grote jongen zit vast achter de achterkant van het toestel. Die achterkant voelt trouwens zandachtig aan en geeft daardoor lekker veel grip.

Goedkoopste OnePlus One prijzen

Natuurlijk is de One verkrijgbaar in combinatie met een abonnement maar hij is ook los te koop. Voor € 254 ben je al in bezit van een los toestel. Natuurlijk is het toestel ook in combinatie met abonnement te koop. Een exemplaar heb je zonder bijbetalen al voor een bedrag van 16,50 euro per maand. Dat is wel in combinatie met een 2-jarig abonnement. Ga je liever voor een eenjarig contract klik dan door naar deze abonnementspagina, selecteer vervolgens links bovenaan in het zoekscherm voor één jaar. In datzelfde zoekscherm kun je ook meteen zoeken op bundels waaronder aantal belminuten, sms’jes en data. Ook kun je er aangeven hoeveel je eenmalig wilt bijbetalen voor een los exemplaar. OnePlus brengt de One uit in de volgende uitvoeringen White (wit) en Black (zwart). Qua geheugen is er keuze uit 16 GB en 64 GB.


Concurrenten van de OnePlus One

Vergelijk de OnePlus One met deze producten


Praat mee over de OnePlus One