CEO Apple: Verkopen iPhone 7 op pauze vanwege iPhone 8


Apple presenteerde gisteravond kwartaalcijfers en die zagen er als vanouds weer rooskleurig uit. Het zag zowel de omzet als de levering van iPhones toenemen. Toch vlakt de verkoop van met name de iPhone 7 af al heeft topman Tim Cook daar een logische verklaring voor.

Hij wijt wat hij noemt de "pauze van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus" aan de enorme geruchtenstroom rondom de iPhone 8. Blijkbaar kijkt iedereen uit naar deze iPhone zonder schermranden dat ze hun aankoop nog even uitstellen. Cook verwacht hierdoor erg veel van het jubileumtoestel. Komend najaar wordt namelijk de 10e generatie iPhone verwacht en deze zal volgens alle geruchten flink innovatiever zijn dan voorgangers. Ondanks dit verkocht Apple afgelopen kwartaal iets meer dan 41 miljoen iPhones, een stijging van 1,6%. Bij elkaar opgeteld verkocht Apple inmiddels alweer 1,2 miljard iPhones.

Apple iPhone 8 render
Volgens Cook de oorzaak van de afvlakkende iPhone 7-verkopen; de iPhone 8

Er was meer goed nieuws, met name vanwege de nieuwe iPad (2017). Na vier aaneensluitende kwartalen zag het de verkoop van de tablets niet meer dalen. De goedkopere iPad slaat dus blijkbaar aan. Apple verlegde met iOS 11 ook haar focus naar de tablet wat consumenten blijkbaar wel zien zitten. In China ging het echter wat minder, daar boekte het voor het eerst in lange tijd geen dubbele groeicijfers meer. Chinezen blijken minder trouw dan elders en stappen makkelijker over naar goedkopere merken. Apple heeft wel een goedkoper model in het assortiment, de iPhone SE, maar die is op moment van schrijven bijna anderhalf jaar oud en geruchten over een mogelijke opvolger ontbreken. Voorlopig hebben we eerst nog de aankondiging van de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de illustere iPhone X in de agenda staan.

(Bron)


Prijsvergelijker Apple iPhone X
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
Ben abonnement € 38,00 € 0,00 200 7,5 GB 4G+ Bekijk
T-Mobile abonnement € 38,50 € 0,00 120 5 GB   Bekijk
Vodafone abonnement € 41,50 € 0,00 150 4 GB   Bekijk
hollandsnieuwe abonnement € 39,00 € 53,00 onbeperkt 7,5 GB   Bekijk
Simyo abonnement € 18,00 € 591,00 onbeperkt 15 GB   Bekijk
Lebara abonnement € 21,50 € 593,00 onbeperkt 10 GB 4G Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone X


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel