Samsung komt nog deze week met robuuste Galaxy S8 Active


Samsung start nog deze week met de verkoop van de robuuste Galaxy S8 Active. Het toestel is exclusief verkrijgbaar bij de Amerikaanse provider AT&T en er zijn geen signalen dat het toestel naar Europa komt.

Samsung vergeet ons land al een tijdje als het gaat om de Active-telefoons. Dat komt grotendeels omdat tegenwoordig ook de reguliere Galaxy S-modellen water- en stofbestendig zijn. Er is volgens Samsung te weinig markt voor ook nog robuuste uitvoeringen. Voorlopig moeten we het dus gewoon met de 'normale' S8 en S8+ doen en de S8 Active aan ons voorbij laten gaan. Ook de S7 Active, S6 Active en S5 Active kwamen hier nooit uit. De S4 Active werd hier nog wel door Samsung verkocht en is momenteel zelfs nog verkrijgbaar.

Samsung Galaxy S8 Active
Ruige jongen, maar hier niet verkrijgbaar: de S8 Active

Jammer want de Galaxy S8 Active is voorzien van een vlak scherm waarmee het de enige uit de S8-serie is met die eigenschap. Het toestel krijgt verder een Snapdragon 835-processor met 4 GB aan RAM-werkgeheugen, 12 megapixel camera, 8 megapixel selfiecamera en 64 GB aan opslaggeheugen. Net als de Amerikaanse Galaxy S8 dus. Meer verschil is er trouwens wel en wel in de omvang van de ingebouwde batterij. Die is met 4.000 mAh flink groter dan in de S8 en zelfs in de S8+. De verkoop bij AT&T start 11 augustus. Veel heb je daar niet aan want het toestel wordt hier dus niet te koop aangeboden. We gaan wel in de gaten houden of het toestel hier niet alsnog als import naar toe komt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel