LG vervangt tweede scherm in V30 met zwevende balk


En weer heeft LG een specificaties bekend gemaakt van de aankomende V30. Het toestel beschikt in tegenstelling tot z'n voorgangers niet over een tweede scherm maar krijgt in de plaats daarvan een zwevende balk met snelkoppelingen.

Andere fabrikanten zoals Samsung gebruiken iets soortgelijks. Omdat LG bij de V30 gebruikmaakt van een OLED-scherm verdwijnt eigenlijk de noodzaak voor het hebben van een tweede scherm. Een deel van het hoofdscherm zou aan kunnen staan en notificaties en de tijd laten zien. Deze zwevende balk zou de rest van de functies van het 2e scherm op bijvoorbeeld de V10 en V20 vervangen. De nieuwe functie maakt onderdeel uit van LG's UX 6.0+ interface.

Floating Bar LG UX 6.0+

De 'Floating Bar'-functie is niet de enige nieuwe functie. Het bedrijf kondigt ook Graphy aan. Dat zijn diverse vooringestelde camera-settings binnen de handmatige cameramodus. Denk dan aan de witbalans, ISO en sluitersnelheid. Het idee is dat je voor iedere situatie een geschikte Graphy-setting kunt gebruiken. Verder kondigt LG de mogelijkheid aan om de V30 met je gezicht te ontgrendelen zelfs zonder dat het scherm aan staat. De functie is te activeren met de stem en wordt aangedreven door Qualcomm's Aqstic Voice UI-technologie. De LG V30 wordt officieel op donderdag 31 augustus aangekondigd voorafgaand aan de IFA-beurs in Berlijn. Hopelijk dan meer over dit nieuwe toestel.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel