Bewijs voor bestaan robuuste Samsung Galaxy S8 Active


Samsung werkt hoogstwaarschijnlijk aan een robuuste uitvoering van de Galaxy S8, zo blijkt uit een tekstbestand. Daarin staat namelijk een vermelding naar de S8 Active, de telefoonserie die Samsung doorgaans gebruikt voor haar robuuste lijn.

Nu is er meteen slecht nieuws en dat is dat Samsung al een tijdje niet meer haar Active-uitvoeringen van de S-serie in Nederland en België uitbrengt. Wij zullen het voorlopig met de S8 en S8+ moeten doen, die overigens ook gewoon waterdicht zijn. Wil je er per se ook mee kunnen gooien dan zul je een apart hoesje moeten kopen. De Active-uitvoeringen zijn de laatste jaren ook alleen voorbestemd voor verkoop bij het Amerikaanse AT&T. Dat gaat met de toekomstige SM-G892A vermoedelijk ook gebeuren.

Samsung Galaxy S6 Active
De Samsung Active's zijn doorgaans iets robuuster

Een verwijzing naar de Samsung Galaxy S8 Active (SM-G892A) dook op in een zogenaamde User Agent String. Dit is een stukje tekst dat iedere browser meestuurt zodat hij bijvoorbeeld door de webserver herkend kan worden. Doorgaans worden deze teksten opgeslagen in een log om nooit meer bekeken te worden. En daar treffen we dan ook de S8 Active aan; in een log ergens in de gedrochten van het internet. En omdat we eerder al het typenummer SM-G892A gelinkt hadden aan de S8 Active zien we dat iemand bij Samsung met het toestel websites bezoekt. Dat zegt dat de ontwikkeling ervan vordert en een lancering mogelijk dichterbij is dan we denken.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel