“Fitbit werkt aan slim horloge met batterijduur van 4 dagen”


Op Yahoo Finance zijn afbeeldingen verschenen van enkele Fitbit producten die we nog niet kennen. Het gaat om een smartwatch en een draadloze koptelefoon. Het slimme horloge moet een flink uithoudingsvermogen hebben van tenminste 4 dagen.

Na de overname van Pebble door Fitbit bleef het lange tijd stil rondom nieuwe smartwatches. Het bedrijf heeft al wel de Blaze aangekondigd maar die is alweer bijna anderhalf jaar oud. Het nieuwe nog naamloze horloge lijkt net als de Blaze en andere Fitbit-wearables zich met name te richten op fitness getuige de hartslagmeter en daarbijbehorende functies.

Fitbit Project Higgs
Fitbit "Project Higgs"

Het horloge krijgt getuige de afbeelding een vierkant scherm met een metalen behuizing en een rubberen bandje. Die bandjes lijken zo op het eerste gezicht niet eenvoudig verwisselbaar. Volgens Yahoo Finance krijgt het waterdichte horloge ingebouwde GPS-plaatsbepaling en een beeldscherm met maar liefst 1000 nits. Grootste pluspunt is echter het uithoudingsvermogen; 4 dagen op één lading. Dat is voor smartwatch-begrippen royaal. Vooral gelet op het gebruik van een kleurenscherm al weten we nog niet of het hier gaat om een TFT-scherm of om een soort ePaper. Fitbit hoopt naast het horloge ook een eigen draadloze koptelefoon uit te brengen onder codenaam Parkside. Of deze specifiek bedoeld zijn voor gebruik met het horloge is nog onduidelijk. Dat zal ergens in het najaar moeten blijken wanneer beide waarschijnlijk worden aangekondigd.


Prijsvergelijker Fitbit Blaze
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Media Markt
Black Large
€ 229,99 € 229,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Fitbit Blaze


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel