FitBit onthult metalen Blaze smartwatch


FitBit kennen we vooral van de sportief ogende fitness trackers en polsbandjes. Het bedrijf toonde op de CES echter haar eerste metalen smartwatch. De FitBit Blaze lijkt daarom meer premium maar behoudt toch de nodige fitness-functies.

FitBit is één van de grootste wearable-fabrikanten van het moment. De polsbandjes en trackers verkopen mede door de relatief lage prijs erg goed. Het bedrijf lijkt zich met de komst van de Blaze ook te willen roeren op het high-end segment. Het horloge is van metaal en is verkrijgbaar met verschillende bandjes waaronder van leer en metaal. En net als de FitBit Surge beschikt het klokwerk over een hartslagsensor en GPS-plaatsbepaling.

Ondanks de zeshoekige behuizing zit er een vierkant kleurenscherm van 1,25 inch en met een resolutie van 240 x 180 pixels. Het is trouwens voor het eerst dat FitBit een wearable uitrust met een kleurenbeeldscherm. Het scherm is bovendien aanraakgevoelig. Het horloge houdt gedurende de dag steeds je hartslag in de gaten en kan verschillende soorten lichamelijke oefeningen herkennen en deze via de app inzichtelijk maken. Los van de fitness-functies is de Blaze een smartwatch met verschillende watchfaces en kan het notificaties van je telefoon doorsturen. Voorlopig gaat het alleen om binnenkomende oproepen, sms'jes en agenda herinneringen. Handig is dat je via het horloge de muziek op je telefoon kunt bedienen. De batterij van de FitBit Blaze gaat 5 dagen mee en het horloge krijgt een adviesprijs mee van 229,95 euro. Verwacht het horloge vanaf maart 2016 in de winkel.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel