Samsung komt met roségoud en platinum uitvoering Gear S2 classic


Samsung heeft tijdens de CES een tweetal nieuwe edities van de Gear S2-smartwatch geïntroduceerd. De versies met platinum en roségoud zijn halverwege februari beschikbaar. Later in 2016 moeten de horloges ook compatible zijn met iOS.

De Gear S2 classic scoort voor een smartwatch redelijke reviews. Samsung blaast het slimme horloge van september 2015 nieuw leven in door met twee nieuwe uitvoeringen te komen. Was de S2 tot nu toe nog erg zakelijk en sportief, deze nieuwe 18 karaat roségouden en platinum uitvoering vallen wat dat betreft een stuk meer op.

Samsung Gear S2 classic Platinum en roségoud
Platinum en roségoud

Samsung maakt in tegenstelling tot veel andere fabrikanten geen gebruik van Google's Android Wear om het horloge aan te sturen. Dat roept vragen op over de beschikbaarheid van apps en ondersteuning voor andere hardware dan van Samsung. Toch is het aanbod apps relatief groot. Apps van onder meer de NOS, Telegraaf en Pathé zijn echter gewoon beschikbaar. En later in 2016 zal de Gear S2 classic ook werken in combinatie met een iPhone, zo maakte Samsung bekend. De nieuwe uitvoeringen zijn vanaf februari verkrijgbaar voor een adviesprijs van 479 euro. De versie met roségoud komt met een ivoren lederen bandje terwijl de platinum-uitvoering met een zwartlederen bandje meekrijgt.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel