Verwarring rondom onbekende Sony Xperia X Ultra


Onlangs verschenen renders en specificaties van de nog onaangekondigde Sony Xperia X Ultra. Een grote smartphone met langgerekt scherm, 13 megapixel camera en waterdichte behuizing. Eén probleem; het is allemaal nep.

De afbeeldingen met bijbehorende specificaties verschenen op de website van MobileXpose met als bijbehorende tekst "official renders surfaced". De site staat vol met renders en plaatjes van nog onaangekondigde telefoons. En alhoewel het toestel en fraai uitziet met een langgerekt 'Ultra Wide' scherm is er alleen één probleem; de plaatjes zijn het werk van designer Victor Cao; een groot fan van Sony-producten die wel vaker artist impressions maakt.

Sony Xperia X Ultra concept
De Xperia X Ultra is niets meer dan iemands fantasie

Bovenstaande afbeeldingen verschenen al op 27 maart op de website van Concept-Phones, een site vol zogenaamde artist impressions. Oftewel renders gemaakt door fans die verder weinig met de realiteit te maken hebben. Nu is het wat makkelijk om al onze collega website's af te branden omdat ze zogenaamd hun werk niet goed gedaan hebben. Ook wij maken ons er schuldig aan. Feit is dat deze branche erg makkelijk afbeeldingen + specificaties overneemt als nieuws zonder ook maar enige factchecking te doen. Dit bericht kunnen we dus afstrepen als "busted". Waarom uitgerekend nu deze afbeeldingen weer bovendrijven is onbekend. We sluiten niet uit dat iemand een grapje met de heren van MobileXpose heeft willen uithalen. Het 'grapje' levert ze in ieder geval, getuige de hoeveelheid nieuwsberichten, wel de nodige aandacht op.Praat mee over dit artikel