LG naar verluidt in de running om de Google Pixel 3 te maken


Google heeft nog niet eens de Pixel 2 aangekondigd of de geruchten rondom de Pixel 3 duiken alweer op. Houdt dit gerucht wat ons betreft dan ook even helemaal achteraan in het achterhoofd; maar LG zou mogelijk de Pixel 3 mogen maken.

Voor de eerste generatie Pixel-telefoons bestaande uit de Google Pixel en Pixel XL werd de hulp ingeroepen van HTC. Het noodlijdende bedrijf met z'n hoofdkantoor in Taiwan deed eerder zaken met Google, zo maakte het de allereerste Nexus-telefoon en ook de eerste Nexus-tablet is gemaakt door HTC. Ook voor de Pixel 2 lijkt het erop dat Google de hulp van HTC gaat inroepen. Mogelijk valt de samenwerking toch wat tegen want er duiken nu geruchten op dat LG de Pixel 3-familie mag gaan fabriceren. LG doet de geruchten af als "pure speculatie".

Google Pixel XL op hout
Leuk en aardig, eerst maar een opvolger voor de Pixel XL

Toch zijn Google en LG geen totale onbekenden van elkaar. LG heeft niet alleen Google nodig voor alle Android-telefoons die ze zelf maken, het bedrijf maakte eerder al diverse Nexus-telefoons voor de zoekgigant. Zo zijn de Nexus 4, 5 en 5X allemaal gemaakt door het Koreaanse LG. Hiermee is LG wat ons betreft verantwoordelijk voor de meest geliefde Nexus-telefoons die ooit gemaakt zijn. Dat zal Google ook wel zijn opgevallen denken wij. Toch is het natuurlijk op dit moment veel te vroeg om vast te stellen dat LG de Pixel 3 zal maken. Laten we eerst maar eens wachten totdat de Pixel 2-familie officieel wordt. Die zal volgens de laatste geruchten bestaan uit mogelijk 3 uitvoeringen; een kleinere Walleye, grotere Muskie en nog een onbekende derde genaamd Taimen. Zodra daar nieuws over is lees je het hier.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel